Koliko su stariji muškarci zaista potrebni ženama?

Iako mnoge žene koje su u vezi s mlađim muškarcima ne skidaju osmeh s lica, stručnjaci objašnjavaju da su žene koje ljube starije muškarce daleko ispunjenije, a njihova veza dugotrajnija.

.

Prednost starijih muškaraca je iskustvo i galantnost te činjenica da su spremni da ulažu u odnos koji započnu. Istraživanja koja su sproveli naučnici iz jednog instituta u Velikoj Britaniji tvrde kako stariji muškarci imaju više samopouzdanja, a to je ono što ih razlikuje od mlađih suparnika koji su puno nesigurniji.

Stariji muškarci znaju i tajne zavođenja kojima lako osvajaju žene, ali ne ostaju na tome već se mnogo više trude i ulažu u vezu.

Istraživanje sprovedeno na uzorku parova gde su muškarci 10 godina stariji od svojih partnerki potvrdilo je kako su stariji muškarci izvrsni partneri jer su tokom života naučili šta žene žele i vole, kao i šta im smeta. Sve su to stvari koje pripadnice lepšeg pola bacaju na kolena.

I dok su mlađi partneri 'slađi' i energičniji, njihov pogled vrda i skloniji su flertu pa čak i prevari, dok oni stariji bolje kontrolišu svoje seksualne potrebe.

Ali, isto tako prevelika razlika u godinama može biti prepreka. Stručnjaci objašnjavaju kako veza u kojoj je partner stariji 17 godina i više dolazi do generacijskog jaza koji se manifestuje u komunikaciji, željama i potrebama.

Na šarm i samopuzdanje starijih muškaraca pale su i brojne uspešne glumice i modeli.