Navike koje mogu lako da dovedu do razvoda

Ljubav je u vazduhu i malo ste se opustili pa otkrivate svom partneru i neke druge strane.

.

Ipak, koliko god je lepo u vezi biti opušten i svoj, neke navike bismo trebali da zataškamo. Ili barem pokušati da se ublaže kada delite svoj životni prostor s nekim drugim. Ovo su neke od ružnijih navika koje mogu dovesti i do razvoda.

1. Prekidate partnera dok priča

Osim što je nepristojno, upadanje u reč izraz je nepoštovanja. Jedno istraživanje pokazuje da je prekidanje partnera zapravo demonstracija moći i uništava intimnost koja postoji između njih.

Šta da uradite?

Dva ili tri puta nedeljno razgovarajte s partnerom o stvarima koje su mu bitne. Podesite tajmer na satu i probajte da ne izgovorite ni jednu jedinu reč čitavih pet minuta.

2. Kolutanje očima

Ovakvo ponašanje je takođe izraz nepoštovanja. Istina, ne izgovaramo ništa, ne pravimo grimase, ali taj mali gest govori da omalovažavate partnera i može da uništi međusobno poverenje.

Šta da uradite?

Ako primetite to kod svog partnera, obavezno mu recite. Takvo ponašanje postaje s vremenom nesvesno i ako mu ukažete na njega, trudiće se to što manje da radi.

3. Neuredni ste

Ostavljate mokar peškir na podu kupatila, dok on ne diže dasku na WC-šolji i ostavlja prljave čarape svuda po stanu? Te stvari vas sigurno izluđuju. Razmislite o svojim higijenskim navikama. Imate pravo terati po svom, ali tako samo pogoršavate stvari.

Šta da uradite?

Pitajte partnera koje su to tri navike koje mu najviše smetaju i promenite onu koja vam najlakše pada.

4. Sitničavi ste

Postoji više načina da se napuni mašina za pranje sudova, promeni bebi pelena ili detetu ispriča bajka za laku noć. Sitničavi ljudi vide samo jedan način i ne trpe ni najmanje odstupanje.

Šta da uradite?

Kada sledeći put osetite potrebu reći partneru da šoljice za kafu stoje na gornjoj polici, udahnite duboko i prećutite.