Da, ja sam solo žena bez muškarca.

Pa šta?

.

Ako se malo vratimo u prošlost, prisetićemo se vremena kada su žene bile deklarisane kao "stare devojke" samo zato jer su prešle dvadeset i neku godinu, a nisu u braku.

Danas su vremena drugačija i ljudi sve kasnije stupaju brak, ako uopšte, a žene sve kasnije odlučuju da imaju potomstvo.

Ipak, ostalo je malo tragova davnih vremena jer ako je žena bez muškarca pored sebe postavljaju se mnoga pitanja. Žene su emancipovane i osim brige za kuću imaju i svoja radna mesta i finansijski ne ovise o nekom muškarcu. U većini slučajeva.

Danas nije bauk videti i čuti da je neka žena prešla tridesetu i da je solo. I onda nastupaju na scenu razna upiranja prstom i komentari, piše TOI. Ovo su neki od njih koji solo ženama izlaze na nos...

1. Previše si izbirljiva

Ako ste u kasnim dvadesetima okolina vas je možda već "počastila" nekim epitetima da ste izbirljiva, da je izbor sve ograničeniji, da su svi oni "dobri" već zauzeti, a oni koji nisu sigurno imaju kakvih problema...

2. Tvoja karijera može da čeka, potomstvo ne može

Jedna od najčešćih kritika usmerena na slobodne žene. "Godine prolaze, zdravstvene komplikacije su prisutnije, teže je dobiti dete, ostaćeš sama na kraju života..."

3. Pravi si materijal za brak, u čemu je onda problem?

"Lepa si, zgodna si, radna, vesela... Imaš sve osobine da budeš savršena žena..." Članovima porodice često je teško da shvate zašto takva žena ostaje sama i počinju da sumnjaju da postoje neki drugi problemi s njom.

4. A da potražiš nekog na internetu?

Kada više ne znaju kako da vas nagovore da se "skrasite" posežu i za nagovaranjima da pokušate da nađete nekoga preko nekih stranica za upoznavanje...

5. Ne brini, dogodiće se u pravo vreme

Kao da je jedini cilj u životu naći nekoga pa vas teše rečima: Doćiće i tvoje vreme!

Ako ste slobodna žena, ne dajte se uvući u ovu mrežu. Uživajte u svakom danu svog života, radite ono što želite i volite i posvetite se sebi. Ako vas takvu neko zavoli i nađete se u razmišljanju da bi ipak s nekim mogli podeliti život, znaćete da je tu zato jer voli vas zbog VAS.