Šta kad ne možete da se opustite u seksu?

Uživate u seksu, ali često osećate pritisak da prvenstveno treba da zadovoljite partnera i da brinete zbog svog izgleda i zbog onoga šta radite u krevetu.

.

Kod osoba iz ove kategorije, libido je obično prirodno nizak, ili su pak doživeli neprijatna seksualna iskustva u prošlosti. Ali procvetaćete ukoliko partner uspe da vam vrati seksualnu sigurnost.

VAŠ IDEALAN PARTNER... pažljiv je, strpljiv i emotivno inteligentan muškarac. Za vas je mnogo važnije da vas on razume nego da između vas vlada neponovljiva hemija.

OBRATITE PAŽNJU NA... svoju potrebu da preterano kompenzujete. Zbog manje izražene potrebe za seksom, neki ljudi iz ove kategorije spavaju sa puno partnera samo da bi drugima dokazali da uživaju u seksualnom činu. Ali, ako održavate seksualne odnose iz pogrešnih razloga, sa pogrešnim ljudima, rizikujete da se osećate još bezvrednije.

Radite na izgradnji samopouzdanja. Što se bolje budete osećali, veće su šanse da ćete upoznati nekoga ko vas je vredan, ili da ćete poboljšati vezu u kojoj se već nalazite.