6 dokaza da seks čini čuda za naše zdravlje

Da li ste znali da redovan seks ima lekovito dejstvo na naše zdravlje, podmlađuje nas i produžava nam život?

.

1. Prirodni analgetik i antidepresiv

Poznato je kako se tokom seksualnog odnosa oslobađa endorfin, tzv. hormon sreće. On deluje kao prirodni analgetik pa je zaslužan za ublažavanje bolova. Ali, to nije sve, jer endorfin isto izaziva osećaj euforije i smanjuje osećaj teskobe. Znači, više seksa – manje boli i lošeg raspoloženja.

2. Ublažava menstrualne tegobe

Mišići koji se aktiviraju prilikom orgazma pomažu čak i kod smanjivanja predmenstrualnih i menstrualnih tegoba. "Poznato je kako seks pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje - mekša i gipkija".

3. Poboljšava cirkulaciju i rad srca

Telesna aktivnost tokom polnog odnosa poboljšava cirkulaciju, a to znači i bolji rad srca. Isto, seks nam takođe i reguliše san pa izgledamo svežije i odmornije.

4. Podmlađuje kožu

Poznato je kako aktivan polni odnos pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje - mekša i gipkija. Stoga ćete uz redovan seks naprosto blistati i izgledati mlađe.

5. Jača imunitet

Takođe, seks pojačava imunitet našeg organizma i čuva nas od prehlada i gripa. Ukoliko ne želite da šmrckate i kijete i pijete antibiotike i razne lekove, rađe se sa svojim partnerom preventivno prepustite užicima 'seksualne terapije'.

6. Pospešuje vitkost

Jeste li znali da tokom polučasovnog polnog odnosa telo može da potroši i do dvestotinjak kalorija? Premda su u vrućim igrama u postelji mišići dobro uposleni, rezultat zavisi o intenzitetu i pozama koje praktikujete. Ipak, nemojte otkazivati svoje mesečno članstvo u fitnes klubu. Neka vaše burne noći u spavaćoj sobi budu onaj slatki, dodatni utrošak kalorija.