Zašto varaju žene, a zašto muškarci?

Kada bi se više razmišljalo o razlozima muške i ženske prevare, neke veze bi bile spašene.

.

Varanje je kao napalm u odnosima i za paljenje iskre podjednako mogu biti krivi i muškarci i žene.

Prema istraživanju britanskog portala za pronalazak partnera "EliteSingles", većina muškaraca ne zna zašto to radi. Isti odgovor dala je i jedna trećina žena koje su učestvovale u istraživanju koje je obuhvatilo 667 muškaraca i žena.

Oni koji znaju zašto to rade, najčešće su odgovorili da žele da isprobaju seks sa nekim drugim (28%), njih 25% reklo je da varaju jer im je u vezi dosadno i 12% je onih koji su varali jer su se zaljubili u drugu osobu.

Žene najčešće varaju jer im je veza postala dosadna (35%), a 27% njih varaju jer su se zaljubile u drugog i htele su da spavaju sa nekim drugim (16%). Najmanje je žena i muškaraca koji su se upustili u varanje da se osvete partneru koji ih je prevario.

Ovi rezultati otkrili su da muškarci više varaju zbog fizičke privlačnosti, dok se žene upuštaju u to zbog emotivnih razloga. Istovremeno, upitani su i preko koje bi vrste nevere bi teško prešli, muškarci su najčešće izabrali upravo fizičku neveru, a žene emocionalnu.

Nisu samo problemi u vezi razlog za varanje. Neki varaju zbog bioloških faktora, poput nivoa hormona ili kulturoloških – zbog stalne izloženosti seksualnim sadržajima na TV programima ili internetu.

A SAZNAJTE JOŠ I:

Četiri stvari koje muškarci ne tolerišu