7 mitova o seksu

Saznajte najčešće zastupljene mitove o seksu!

.

Kada je seks u pitanju, uvek nastaju neki novi mitovi. Ali ovi su najuvaženiji i najčešći. Ipak, možda će vas iznenaditi da se radi zaista samo o - mitovima! Evo koji su to!

Visina i broj cipela otkriva da li je obdaren ili ne

Žene, gledate li u muškarčeve noge sa tajnom željom da povežete dužinu njegovih stopala, nosa ili prstiju sa njegovim polnim organom? Ovo bi moglo da vas razočara.

Povezanost sa dužinom muškarčevog stopala i penisa ima neke korene u nauci. Gen Hoks ima svoju ulogu u razvoju prstiju, penisa i klitorisa, ali nema dokaza da muškarci s velikim stopalima imaju veće penise. Istraživanje koje je obuhvatilo 63 muškarca u Kanadi otkrilo je tek slabu povezanost između dužine penisa i veličine stopala. Isti slučaj je i sa dužinom penisa i visinom.

Drugo istraživanje obuhvatilo je 104 muškarca i otkrilo da nema nikakve povezanosti.

Muškarci su na seksualnom vrhuncu sa 18, a žene sa 28 godina

Nivo testosterona kod muškaraca je na najvišem nivou upravo oko njihove 18 godine, a kod žena je nivo estrogena na najvišem nivou u srednjim dvadesetim godinama. Budući da su niski nivoi hormona povezani sa nižim seksualnom nagonom, nastao je i ovaj mit. Ako verujemo da se radi o učestalosti seksa, neženje u tridesetim godinama najverovatnije će imati seksualne odnose četiri ili više puta nedeljno, a oni u vezama će taj "vrhunac" najverovatnije doživeti u 40-im.

Žene, slobodne ili u vezi, najčešće će imati seksualne odnose u svojim kasnim dvadesetim godinama. Dakle, ako po tome gledamo, seksualni vrhunac pokazaće se da ga muškarci doživljavaju kasnije od žena.

Seks pomaže u gubitku kilograma

Ako je vaš seksualni život prosečan, neće uticati na gubitak kilograma. Seksualni odnos je "tek" srednje intenzivna aktivnost, pa ako želite da izgubite kilograme, uz seks, birajte vežbe većeg intenziteta.

Muškarci misle na seks svakih 7 sekundi

Po toj računici bilo bi da muškarci pomisle na seks čak 6. 000 puta na dan ili sa svakim udahom vazduha. Da je to zaista tako, muškarci ne bi mogli normalno da funkcionišu. Ipak, ostaje činjenica da na seks ipak misle češće nego žene. Više od polovine muškaraca na seks misli svaki dan ili više puta na dan dok to čini samo 19 % žena. Istraživanje sprovedeno 1994. godine otkrilo je da tek 40% muškaraca misli na seks nekoliko puta nedeljno. Tim intenzitetom o seksu razmišlja 67 % žena.

Samo 4% muškaraca misli na seks ređe od jednom mesečno u poređenju sa 14 % žena.

Ostrige su afrodizijaci

Ostrige su poznate kao afrodizijaci još od davnina, ali istraživanja nisu ponudila konkretne dokaze tome u prilog. Nije pronađen nikakav "poseban" sastojak koji bi mogao imati takvo delovanje na muškarčev libido. Ostrige uglavnom sadrže vodu, nekoliko ugljenih hidrata i neke minerale. Obiluju cinkom koji imaju veliki uticaj na zdravlje sperme, ali ostriga nema nikakvih sastojaka koji bi uzrokovali "eksploziju" ljubavne želje.

Kontracepcijske pilule goje

Gotovo svi lekovi imaju nuspojave, a poznat je mit da kontracepcijska pilula uzrokuje gojenje. Kada je prvi put razvijena, pilula je sadržavala vrlo visok nivo estrogena i progestina - sintetičke verzije hormona progesterona što je moglo izazvati gojenje. Ali, današnje pilule sadrže mnogo niži nivo hormona, a istraživanja nisu pronašla dokaze o debljanju.

Seks pre sportskog takmičenja nije dobra ideja

Poznato je da se sportistima ne preporučuju ili čak zabranjuju bilo kakve seksualne aktivnosti pre važnih sportskih susreta. To je zbog mita da će sportisti nakon seksa imati manje snage, slabije će se koncentrisati ili neće imati dovoljno testosterona da zadrže agresivnost. Ipak, ovo je dobra vest za sportiste. Istraživanje je otkrilo da sportistima seks pre takmičenja pomaže. U istraživanju su učestvovali sportisti koji su imali seksualni odnos noć pre sportskog takmičenja i otkriveno je da su imali viši nivo testosterona dan posle, nego oni koji su se suzdržavali od seksaulnog odnosa.

SAZNAJTE:

Da li je seks najvažnija stvar u vezi?