8 načina da žene prežive Mundijal

Za mnoge devojke, supruge, majke, prijateljice i ćerke započinje mesec u kojem na muškarce neće moći da računaju.

.

Danas počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo, a za sve one pripadnice lepšeg pola koje ne znaju ni koliko igrača ima koja ekipa, donosimo mali vodič za preživljavanje Mundijala.

1. Bitno je zapamtiti da se SP u fudbalu održava svake četiri godine. Izdržite tih mesec dana.

2. Prvenstvo se igra u Brazilu i to u večernjim terminima zbog vremenske razlike. Najranija utakmica počinje u 18 sati, a najkasnija u ponoć. Večeras Hrvatska otvara sa Brazilom u 22 sata.

Iskoristite zato popodne za druženje sa njim, a večeri mu prepustite i nemojte ga pitati kad se vratio kući sa gledanja utakmice.

P. S. Utakmica traje 90 minuta, plus poluvreme, eventualno produžeci i pucanje penala.

3. Najbolje je da za te dane ne planirate zajedničke aktivnosti. Rađe idite u bioskop sa prijateljicom, posetite kozmetičarku, pročitajte knjigu, izađite u grad. Iskoristite to vreme za sebe i nadoknadite propušteno. Aktivnosti sa decom suprugu ostavite za trenutke kad se ne igra.

4. Probajte da date fudbalu priliku i odgledate barem jednu utakmicu sa njim. Možda vas ponese navijački zanos. Ako ništa drugo, neki su igrači zaista zgodni. Samo to nemojte reći na glas. Nije bitno kako izgledaju već kako igraju! Možete probati i organizovati gledanje utakmice sa svojim drugaricama. Sa njima na glas komentarišite šta god vam je drago.

5. Dogovorite zajedničke aktivnosti u terminima kad nema utakmica. Otiđite na izlet u subotu, na primer, ili rezervišite vikend za dvoje nakon što sudija poslednjim zviždukom označi kraj prvenstva.

6. Ako želite zaraditi dodatne bodove, napunite frižider njegovim omiljenim pićem i osigurajte dovoljno grickalica. Predložite mu da pozove prijatelje da gledaju utakmicu kod vas.

7. Zaposlite ga kad ne gleda utkamicu. Neka iznese đubre, prostre veš, opere sudove i pomogne vam u kućnim poslovima. Nemojte mu to predlagati dok traje utkamica.

8. Ako želite mir u kući, nemojte mu reći "to je samo igra" ako njegov omiljeni klub izgubi utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ: 

"Google" otvorio Mundijal!