Šta žene čini ljubomornim?

Žene imaju reputaciju da su ljubomorne staru koliko i čovečanstvo. U anketi koja je skoro sprovedena, čak dve hiljade žena priznalo je šta ih čini ljubomornima.

.

Žene su ljubomornije od muškaraca

Ljubomora je česta pojava čak kod 73 posto žena, dok zavist priznaje samo 27 posto muškaraca. Pomalo zvuči neverovatno, jer je poznato da se muškarci rado takmiče sa drugim pripadnicima istog pola skoro u svemu – ko je jači, ko više zarađuje ili ko može zavesti više žena. Stoga ne sumnjamo da će se zavist javiti kod vašeg partnera ako prečesto budete pričali o zgodnom kolegi sa posla. Verovatno su žene spremnije da priznaju zavist od muškaraca.

Slobodne žene ljubomorne su na svoje udate drugarice

Čak 63 posto slobodnih žena priznalo je da oseća ljubomoru prema svojim udatim prijateljicama, dok ih 37 uživa u tome što su singl. Dok sloboda svakako ima svojih dobrih strana, zamorna može biti večita potraga za osobom koja će vam ulepšati onih nekoliko sati dnevno kada ste sami u svoja četiri zida. Ipak ko kaže da ne možete da volite što ste nevezana osoba i uz to ponekad da osećate malu zavist prema srećnim parovima?

Udate žene ne veruju svom suprugu

Manje od polovine žena koje su učestvovale u ovom istraživanju, rekle su kako imaju problema sa poverenjem, ali specifični slučajevi poput ljubomore pokazali su drugačije. Čak 53 posto žena proveravaju e-mailove, te pozive ili poruke na partnerovom telefonu.

Isti postotak žena flertuje ispred svog partnera sa drugim muškarcima kako bi ga napravile ljubomornim, a čak 77 posto udatih žena priznaje da bi osećale ljubomoru prema muževljevoj bliskoj prijateljici iako znaju da se radi o platonskoj vezi. Ima i onih žena, doduše samo 13 posto, koje su ljubomorne na svoje supruge i kad razgovaraju sa drugim muškarcima.

Ovo istraživanje pokazalo je ono što smo već i znali. Žene su ljubomorna bića. Stvar je samo u tome koliko kontrolišemo tu ljubomoru i na prvom mestu da li je uopšte utemeljena. Ona može pokazati da vam je stalo, ali i odvesti u apsolutno krivom smeru, stoga pripazite šta s njom radite.