Kako reći ono što želite

Kako da se započne priča o temi šta stvarno želite i očekujete od partnera u krevetu? Zašto je to toliko teško? Seksolog dr Gebi pomaže u ovom problemu.

.

Kada veza ide dobrim putem razgovor o seksu nije komplikovan. Ali ukoliko već postoje problemi u samoj vezi, komunikacija vezana za seks može i da se potpuno ugasi - kako bi se izbegla patnja ili konflikt. To su sasvim prirodne reakcije. Zbog toga, evo i nekoliko efektivnih načina kako da započnete konverzaciju vezanu za seks.

Muškarci i žene pričaju iz različitih razloga

Kada je reč o seksu, mnogi ljudi mogu odmah da postanu nervozni. Postoji i nekoliko polnih razlika u stilovima komunikacije takođe. Ove razlike su velika generalizacija, ali sadrže i neke istine: muškarcima često manjka načina da otvoreno pokažu emocije na čist način, u odnosu na žene, koje uglavnom pričaju da bi postigle intimnost i bliskost. Muškarci uglavnom pokazuju svoju moć, dok žene uvek idu sa pričom na osnovu prijateljske baze.

Poznajte stil partnerove komunikacije

Bilo da vi ili vaš partner podpadate u one "stereotipove" ili ne, i muškarci i žene imaju sposobnost stilova komunikacije onog drugog. Stil komunikacije je personalan, na osnovu našeg iskustva, karaktera i izbora koje pravimo. Budite oprezni sa vašim stilom, snagama i slabostima vaše komunikacije i naučite partnerove stilove takođe: nemojte da pretpostavljate da samo zato ako ste par sa mnogo zajedničkog, da i komunicirate na isti način! Verovatno nije tako!

Aktivno slušajte partnera

To ne znači samo obraćanje pažnje na ono što partner priča, već zaista uključivanje u konverzaciju koju vodite oboje. Održavajte kontakt očima, i dajte neverbalne znake da zaista slušate, kao što je davanje sitnih komentara kao što su "da, vidim", "Aha, ok"... Parafraziranje je takođe značajno, jer tako potvrđujete da ste se ipak razumeli, a i ako niste, možete da utvrdite i počnete iznova.