Tajne uspeha srećne veze

Sigurno ste znali, ali u brzini i opsegu dnevnih obaveza ste i zaboravili na one male, ali jednostavne stvari koje biste trebali da delite sa partnerom da bi vaša veza bila zdrava i srećna.

.

1. Bolje komunicirajte

Svi to znaju, ali ono što verovatno niste znali da i najmanje stvari čine veliku promenu. Parovi koji imaju velike odluke da donesu ili da se rasprave oko nečega oči u oči, pre nego preko poruka, prolaze mnogo bolje. Ko bi to pomislio?! Ljudi u uspešnim vezama samo mnogo više pričaju jedni sa drugima, na primer pet sati nedeljno više od onih koji su u manje srećnim vezama. U redu je da se naljutite jedno na drugo, ali oni koji su iskreni jedni prema drugima u vezi svojih osećanja od početka veze su bolji na duže staze. Srećni parovi pokušavaju da smanje tenziju i svađe humorističnim iskazima ili kompromisom i ljubavlju. Nezadovoljni parovi? Oni kritikuju, prevrću očima i vređaju se međusobno. Nikako nije dobro.

2. Ne budite dosadni

Sreću prati sreća, na kraju krajeva

Smejte se zajedno! To je ono što rade srećni parovi, i to je među tri glavna razloga za uspešnu vezu. Evo jedna ideja: idite na neke zabavne predstave, gledajte komedije, ili pravite veče igrica kod kuće. Parovi koji imaju pozitivnu interakciju svaki dan imaju veće šanse da pobede u životu. Primeri? Zajedničko kuvanje, davanje komplimenata, davanje do znanja da vam je stalo tako što ćete da ostavite lepu poruku. Oživljavanje uspomena kada vam je bilo lepo, zanimljivo i duhovito je dobro za vaš odnos. Tako jednostavno, a opet osećajno. Tako je i novo iskustvo od važnog značaja, bilo da je veliko (putovanje) ili malo (šetnja po kraju), svejedno, samo delite lepe trenutke!

3. Podržite jedno drugo

Lekcija: svi želimo da se osetimo slavljenima, pogotovo od naših partnera.

Spremite se da otvorite šampanjac. Druga polovina koja je ponosna na dostignuća one druge i koja bodri jedno drugo su zadovoljniji od onih koje imaju manjak entuzijazma za pobede svog partnera. I oni koji ne uzviknu samo "Super" na neko postignuće, već postavljaju pitanja i pomno slušaju partnera dok prepričeva su takođe dosta srećniji.

4. Ne budite lenji

Koliko li ste samo puta rekli "Možda sutra uveče?" Stanite odmah! Da li je ovo iznenađenje? Vođenje ljubavi jednom nedeljno umesto jednom mesečno povećava sreću u vezi. Najsrećniji parovi, ipak, imaju odnose dva do tri puta nedeljno!