Bolje seks nego teretana!

Novo istraživanje je pokazalo da bi žene pre sagorevale kalorije seksom, nego odlaskom u teretanu.

.

U nedavnom istraživanju, 76% žena je izjavilo da bi se pre valjale između čaršava sa partnerom nego išle u teretanu, naročito ako su umorne. Istraživanje je takođe pokazalo da bi većina žena prezadovoljno rekle "da" seksu, nego otišle na vežbanje ako bi znale da će to da im pomogne da izgube kilograme. Takođe su izjavile da bi pre odradile kućne poslove, kao što je usisavanje ako bi im to sagorelo isti broj kalorija kao i tradicionalno vežbanje. 

Ne samo da je seks privlačniji od merenja koliko minuta još imate na traci za trčanje, nego ima i finansijske prednosti takođe. Mišljenje je da je skupo vežbanje glavni razlog zašto žene traže alternativne metode za sagorevanje kalorija. 

Od onih žena koje imaju članstva u teretanama, dve trećine je izjavilo da bi bile srećnije da vežbaju ispod pokrivača nego u sali sa tegovima, čak iako su umorne.

Prema sekspertu Keri Mek Kloski, autorki "Ultimativna seks dijeta" (The Ultimate Sex Diet), 30 minuta vođenja ljubavi sagori od 150 do 350 kalorije, u zavisnosti od toga koliko ste aktivne. Isto vreme provedeno u usisavanju ili brisanju podova sagori između 90 i 120 kalorija. Pedeset minuta ljubljenja sagori 200 kalorija.

"Seksualno vežbanje" donosi i druge zdravstvene prednosti takođe. Prema ekspertu za seks i ljubavne odnose Gabrieli Morisej, može da podigne zdravlje srca, olakša bolove, pomogne u smanjenju depresije, smanji stres i može da bude tajna dugog i srećnog života. "Seksualna aktivnost je jedna od ključnih eliksira života", tvrdi ona.