Znaci koji ukazuju da veza ide lošim putem

Ni u jednoj vezi ne ide uvek sve glatko. Svaka veza suočava sa usponima i padovima. Stoga u vezu treba mnogo da se ulaže kako bi bila uspešna.

.

Mnogi ljudi u vezama ne znaju tačno šta treba da rade sa partnerom, koliko je posla mnogo, a koliko je posla dovoljno da bi veza bila uspešna. Mnogi gube vreme u pokušajima da veza uspe i potraje, iako drugi partner nije zainteresovan. Nemojte da gubite vreme vodeći bitku za vezu, ako drugi partner ne uzvraća istom merom i ne ceni trud koji vi ulažete. Znaci da vaša veza ide lošim putem mogu da budu neki od sledećih:

1. Manjak poverenja

Poverenje je jedan od osnovnih stubova bilo kog odnosa. Ukoliko vaš partner ili supružnik ne veruje u bilo šta što mu vi kažete, onda ta veza svakako neće dugo potrajati. Ukoliko je vaš partner ikada posumnjao u to gde se vi nalazite, sa kim ste i ne veruje u ono što mu vi kažete, onda je to svakako znak da vam ne cveruje. Takođe, ako vas partner uvek ispituje kada izađete napolje, to znači da vam ne veruje šta radite u njegovom/njenom odsustvu.

2. Varanje

Ako vas partner prevari, to onda znači da on/ona ne dobija zadovoljenje sa vaše strane. Nezadovoljstvo može da bude i emotivne i seksualne prirode, što uzrokuje partnerovo neverstvo. Kako kažu, ko jednom prevari, uvek će, ipak ako uhvatite partnera da vas vara, preporučljivo je da sednete sa njim/njom i popričate koje su to stvari koje čine nezadovoljstvo u vezi. Ipak, česti slučajevi prevare su znak da veza ide iz lošeg u gore.

3. Manjak komunikacije

Zdrava veza je ona gde oba partnera nedostaju jedan drugom i jedva čekaju bilo kakvu priliku za komunikaciju. Ipak, potpuni nedostatak komunikacije vašeg partnera je znak da vaša veza postaje sve gora. Iako partner tvrdi da je ekstremno zauzet, trebalo bi da nađe vremena i razgovara sa vama. Ukoliko se to ipak ne dešava, vreme je da preispitate vašu vezu. Manjak komunikacije je potvrda da vašem partneru ne nedostajete i da za vas više nema mesta.

4. Fizičko i emocionalno maltretiranje

Bilo koji oblik maltretiranja je nedopustiv u bilo kom odnosu. Ako se dogodi, onda je to jasan znak da je vaša veza na samom kraju. Iako vam se partner izvini, to ostaje kao jasan znak da druga strana nije više zainteresovana za vas. Takođe morate da znate da ostanak u vezi u kojoj ima nota zlostavljanja je veoma fatalna i može da vas natera da se zavetite da nikada više nećete voleti. Iz takve veze treba da bežite bez obzira, jer stvari mogu samo da postanu gore.

5. Strah od promena

Ukoliko vaš partner ne dozvoljava vaš rast, emotivni i intelektualni, onda vaša veza postaje sve gora. Vaš partner mora da vas voli bez obzira na vaše promene bilo koje vrste. Dobra veza je ona koja vam dozvoljava da se menjate na bolje i rastete.