Inteligentne žene se i nisu baš pokazale

Još jedno istraživanje o seksualnosti žena ustanovilo je vezu između iteligencije i seksa. Rezultati su pokazali da su žene sa više obrazovanja i inteligencije manje uspešne u krevetu od žena skromnije inteligencije i obrazovanja.

.

Na uzorku žena starih od 45 do 75 godina zaključeno je da žene višeg obrazovanja i višeg koeficijenta inteligencije imaju manje uspeha u seksualnim aktivnostima, a upravo se te dve karakteristike navode kao hendikep.

Uz to što imaju manji nivo seksualne želje, što je kod ispitanica bio viši IQ, manje je bilo zadovoljstvo u seksualnim odnosima. Bez obzira na to što je doba ispitanica na prvi pogled glavni razlog, duži život i veća aktivnost u starijim godinama u Evropi i Americi ne smanjuju želju za seksom, uprkos svim stereotipima koji vladaju.

Baš je inteligencija označena najvećim problemom, jer žene s većim IQ-om imaju tendenciju stalnog procenjivanja i razmišljanja o detaljima, što im u seksu više odmaže nego pomaže. Zato, kad se nađete u krevetu, odbacite civilizacijske tekovine sa sebe i prepustite se strastima, mozak neka se zabavlja nečim drugim...

Izvor: B92