Zašto ne mogu da doživim vrhunac?

Dame, da li imate problem sa orgazmom? Seksualni ekspert Gabriela Morisej vam otkriva neke tajne.

.

Seksualno zadovoljstvo je pravo svih, ali ne mogu svi lako da dođu do njega. Nemojte da pretpostavljate da vaše telo zna kako treba da odgovori, pogotovo ako mu nije data prava pažnja i stimulacija. Seksualni odgovor nije automatski. On treba da dođe kao posledica ohrabrenja i podsticaja, ne samo od strane partnera, već i od samog sebe.

Seksualno zadovoljstvo i vrhunac su naučena ponašanja. Svaka individua je unikatna, a tako i njeno seksualno ponašanje. Ono što je ključ uspeha za jednu osobu osobu, možda nije za drugu, tako da vi i vaš partner morate da naučite koja vrsta dodira, ritma i pritiska vama najbolje odgovara. Ali upamtite da se čak i to menja i da vas neće uvek iste stvari pokretati. 

Prvi korak je da se rešite negativnih misli i da ih zamenite pozitivnim. Ukoliko usvojite radoznalost i seksualno eksperimentisanje i naučite kako bi vaše telo moglo da reaguje na njih, ako se rešite predrasuda ili prevelikih očekivanja, lakše ćete doći do zadovoljstva. Što duže dozvoljavate negativnim mislima da budu prisutne, sve će teže da vam bude da dostignete orgazam.

Eksperimentisanje može da znači i samo dodire a može da uključi i neke seksi igračke. Takođe možete i sami da eksperimentišete, kako biste naučili kako funkcioniše vaše telo. Tako ćete lakše da objasnite partneru šta biste hteli i šta je ono što vas pokreće a šta vam najviše prija. 

Konačno, kada dostignete vrhunac, nemojte da stajete sa eksperimentisanjem. Možda će vam se činiti da ste pronašli najbolji osećaj do sada, ali znajte da postoji više od jednog načina da dođete do cilja.