Istina o "seksu na brzaka"

Kratak seks ponekad može da začini stvari u spavaćoj sobi.

.

Zaboravite sve one priče koje ste slušali o seksu na brzaka kao bledoj kopiji "pravog" seksa. Istraživači su dokazali da bilo koja vrsta seksa u bilo kom trajanju je zdrava za vaš seksualni život i vašu strast. Većina ljudi ima naviku da misli da je ovaj tip seksa zamena za strasno i romantično vođenje ljubavi. Mnogi seksualni terapeuti se ipak ne slažu sa ovim viđenjem i osnažuju parove da uvedu seks na brzaka u svoj seksualni život. Ne kao osnovu seksualnog života, ali svakako kao dodatak raznolikosti, zato što postoje neke definitivne prednosti čak i sa brzim odnosom.

Parovi danas navode manjak strasti, vremena, previše pritiska i stresa kao nekoliko glavnih faktora za upotpunjavajuć seksualni život. Nemaju romantične vikende van grada svakog meseca, ne dolaze kući u sobu punu popaljenih sveća sa ružinim laticama posutim po krevetu i nemaju vrištuće orgazme vodeći ljubav četvrti put za redom te noći. 

Nekada je scenario čak i ovakav: "Želiš li?","Paaaa...valjda da", nakon čega sledi odnos sa pola snage pre onesvesćivanja u san. Ovaj tip scenarija zahteva "brzi fiks" i to brzo. Seksualna aktivnost pomaže parovima da se osećaju bližim. Parovi koji se osećaju seksualno bližim, velika je verovatnoća da će se jako dobro slagati i izvan spavaće sobe. Komunikacija će im biti efektivnija, biće energičniji, osećajniji i svađaće se manje.

Manjak seksualne želje je i dalje vodeći problem kod ženske populacije. Studije su pokazale direktnu vezu između seksualne želje i seksualnog odnosa. Odnos podiže nivo hormona kako u muškarcu, tako i ženi, što povećava moždane hemikalije koje su povezane sa željom. Što češće imate odnose, to vam je veća želja za seksom.

Na brzaka su takođe odlični za ponovno vraćanje strasti u seksualni život koji je dugo bio zanemaren. Mnogi parovi imaju problem da seksu daju prvenstvo. Dok dođu do čina, nakon svega ostalog na njihovoj listi obaveza, osećaju se umornim ili frustriranim da uopšte pokušaju. Parovi takođe osećaju pritisak da svaki odnos imaju što duže, strastveno i intimno sa neverovatnim obostranim orgazmima, po mogućstvu istovremeno.

Nekoliko 10-minutnih "na brzinu" mogu da učine više za vašu seksualnu želju i život, nego dugo očekivana noć bez prekidanja koja traje više sati.

Najbolje iz oba leži u balansu. Probajte nekoliko brzinskih da vam malo protresu i pripreme za dugoročnu seansu vođenja ljubavi. Brzi prilaz može lako da dovede do čestog seksa, sa fantastičnom predigrom i mnogo zabave u spavaćoj sobi!