Ljubav i seks

Žene koje imaju OVU OSOBINU, bolje su u krevetu! Ona direktno utiče na kvalitetan seksualni život

Prema istraživanju objavljenom u naučnom časopisu Sexual Medicine 43% žena pati od seksualne disfunkcije (nizak libido, retki orgazmi, bolni odnosi).

10.10.2021. - 18:30h
seks
seksfoto: Depositphotos/liudmilachernetska@gmail.com

I dok mnogi ovo stanje mogu pripisati medicinskim faktorima (lekovi, kontraceptivne pilule, itd.), postoje dokazi da se ženska seksualna disfunkcija pripisuje ličnosti pojedinca, prenosi tuzlanski.ba.

Iz tog razloga, istraživači su se usredsredili na žene koje su u to vreme bile na lečenju kako bi se rešile svojih seksualnih poteškoća.

Dati su im testovi ličnosti kako bi se utvrdilo koje su njihove karakteristike (poput ekstrovertnosti, ljubaznosti, savesnosti, emocionalne stabilnosti i otvorenosti za nova iskustva) najviše identične. Zatim su ih pitali kako su se nosile sa situacijama, na primer koliko su brzo prihvatile određenu situaciju ili kako su se izborile sa određenim problemom. Prema studiji, način na koji se nosimo sa događajima povećava ili smanjuje stres koji osećamo.

Na osnovu odgovora žena, istraživači su otkrili da žene koje su verovatno imale negativniji stav prema životu, imale i lošije seksualne funkcije.

Istraživanje je takođe otkrilo da žene koje su više ekstrovertne, kao i one koje su otvorenije za nova iskustva imaju tendenciju da bolje funkcionišu seksualno, za razliku od žena koje su introvertne ili manje otvorene za različita iskustva. Isto je važilo i za žene koje su sklone da na život gledaju depresivno ili da se kažnjavaju.

Ukratko, uživanje u vašem seksualnom životu može zavisiti od toga koliko se pozitivno ophodite prema životu uopšte, nalaz potkrijepljen drugim istraživanjima, poput onog objavljenog 2016. godine, koje je zaključilo da većina ekstrovertnih ljudi ima aktivniji seksualni život.