ŽENE OBRATITE PAŽNJU: Muškarci koji pomažu u kućnim poslovima češće vode ljubav

"Ako ne znate kako da pozovete partnera u krevet, pronađite "znak" za to. To može da bude upaljena mirisna sveća, pesma ili pogled koji ćete uputiti kad budete spremni".

Kućni poslovi i seks, foto: Shift Drive / Shutterstock
Kućni poslovi i seks, foto: Shift Drive / Shutterstock
.

Smatra se da žene se često opravdavaju s "Ne sad, boli me glava", to ne znači da su manje zainteresovane za seks od muškaraca, kaže dr Les Parot, autor knjige "The Ultimate Guide To Crazy Good Sex".

"Ne možete da očekujete da se vaša seksualna želja uvek podudara s njenom. I obrnuto. Nizak libido može da poremeti najbolji odnos ili da ugrozi brak, pa ne dopustite da se to dogodi", kaže autor i navodi nekoliko saveta uz koje ćete "uskladiti toplomere".

"Razgovor o seksualnim željama sigurno će doprineti usklađivanju libida. Kada osetite da je pravo vreme, pitajte je kad želi da vodi ljubav. Ključ je u tome da bi trebalo što više da znate o njenim seksualnim željama. A ako primetite da se nešto događa, ne potiskujte probleme", ističe Les.

Neke žene su stidljivije i ne znaju kako da pozovu partnera na seks. Kako biste izbegli takve situacije, dogovorite se oko tajnog znak.

"To može biti upaljena mirisna sveća, pesma ili pogled koji ćete uputiti kad budete spremni", savetuje.

"Ugađanjem ili tepanjem ćete pojačati njenu požudu. Ne morate da budete pesnik, ali jednostavne rečenice poput "Puno mi značiš", "Ti si najbolji deo mog dan" će probuditi uspavane strasti, ističe Parot i podseća na rezultate istraživanja koje je pokazalo da muškarci koji učestvuju u kućnim obvezama češće imaju seks.

"Ne samo da su seksualno osetljivije na njih, nego su im i fizički privlačniji takvi muškarci", zaključuje autor.

Izvor: Superžena