ŽENE OTKRILE NAJGORE SEKS POZE: U njima najteže doživljavaju vrhunac, a muškarci ih obožavaju!

Više od 1.200 čitateljki magazina Women’s Health odgovorile su na pitanja o najgorim seks pozama, odnosno onima u kojima najteže doživljavaju orgazam. Neke od ovih poza muškarcima su omiljene, a druge su uobičajene, ali svima je jedno zajedničko, žene ih jednostavno ne vole.

Seks poze u kojima žene ne uživaju, foto: 4 PM production/Shutterstock
Seks poze u kojima žene ne uživaju, foto: 4 PM production/Shutterstock
.

Seks otpozadi

Takozvani "dogi stajl" ili seks otpozadi mnogi muškarci vole, ali dame koje su učestvovale u anketi kažu da im je odnos u toj pozi previše bolan. Razlog tome je duboka penetracija, a osim toga, kažu i da u ovoj pozi nema intimnosti.

Žena odozgo

Iako je reč o veoma uobičajenoj pozi, žene je uglavnom ne vole, a razlog je jedan – nesigurnost. Većina žena u ovoj pozi razmišlja o tome kako izgleda njihovo telo u tom trenutku, što im ne dozvoljava da uživaju u odnosu i dožive vrhunac.

Obrnuta kaubojka

"Obrnuta kaubojka možda deluje seksi i avanturistički, ali kada parnter pokuša da uđe u partnerku, dolazi do poteškoća", kaže dr Džen Landa, autorka knjiga o ženskoj seksualnosti.

Naime, u ovoj pozi glavni je problem zakrivljenost penisa koja se ne podudara sa uglom ženskog polnog organa, a ukoliko se muški polni organ savije prenisko, dolazi do bola i neprijatnosti za oboje.

Misionarska poza

Iako je misionarska pravi "klasik" među pozama, žene u tom položaju teže doživljavaju vrhunac jer penis ne stimuliše pravo mesto. Ali, rešenje može biti jednostavno – dovoljno je da partnerka ispod zadnjice postavi manji jastuk, kako bi kukovi bili podignuti i penetracija dublja, a stimulacija bolja.

Poza 69

Dok se muškarci često uzbude i na sam pomen ove poze, ženama baš i nije omiljena. Kao razlog navode to što im je teško da dožive vrhunac dok se istovremeno trude da zadovolje partnera, piše 24.sata.hr.