Znaci koji vam govore da vaš prijatelj gaji osećanja prema vama

Većina muškaraca će vam reći da nije uvek lako biti prijatelj lepoj ženskoj osobi, a da se tu ne pojave romantična osećanja. Ako imate tog jednog prijatelja, za koga se pitate – "da li smo možda i više od prijatelja?", novaj tekst je savršen za vas.

Da li on oseća nešto više od prijateljstva?, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Da li on oseća nešto više od prijateljstva?, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Čak i ako vam nije otkrio još uvek svoja osećanja postoje jasni znaci u njegovom ponašanju koji vam mogu otkriti da gaji nežna osećanja ka vama.

ODVAJA SVOJE VREME ZA VAS

Svakako ako vam je neko prijatelj, logično je da se viđate sa njim i pravite zajedničke planove za druženje. Ali ako on gaji prema vama romantična osećanja pobrinuće se da uvek pronađe vreme u toku dana za vas, koliko god zauzet bio. Muškarac kog zanimate uvek će vas staviti na prvo mesto svojih prioriteta.

TRUDI SE DA VAS IMPRESIONIRA

Da li vam se čini da on uvek iznova nastoji da vas zadivi nečim? Možda želi da vas nasmeje svojim šalama, ili vam pušta muziku koju volite dok se vozite kolima. Možda je baš nedavno krenuo na časove gitare i ne propušta priliku da vam pokloni par stihova.

ZAŠTITNIČKI JE NASTROJEN PREMA VAMA

Ako želite da znate šta on oseća prema vama obratite pažnju na njegovo ponašanje u vašoj blizini. Da li na mestu punom drugih muškaraca uvek zauzima zaštitnički stav? Da li staje u vašu odbranu kada vam neko dobaci loš komentar? Takođe ako ne dozvoljava da loše pričate o sebi to je znak da mu se sviđate.

FLERTUJE SA VAMA

Velika je razlika između prijatelja, i prijatelja koji želi da osvoji vaše srce. Ako vaš "prijatelj" koristi svaku moguću priliku da započne flert sa vama, to je jedan od najjasnijih znakova da mu se dopadate.

POKUŠAVA DA OSTVARI INTIMAN KONTAKT SA VAMA

Možda na to nikad ranije niste obratili pažnju ali ako on u poslednje vreme ima običaj da vas uhvati za ruku, nežno pomiluje po kosi, skloni vam pramen sa lica ili vas zagrli (i ne pušta) to je znak da prema vama gaji romantična osećanja i da ne želi da budete samo prijatelji.

POVERAVA VAM SVOJE NAJVEĆE TAJNE

Ako je vaš prijatelj zainteresovan za to da mu vi budete više od prijatelja, on će početi sa vama da deli svoje najveće tajne. Na to će ga navesti poverenje koje ima prema vama i činjenica da ga njegova osećanja navode da želi da produbi vezu sa vama.

Izvor: Ženski magazin