VEROVALI ILI NE ON IMA I BLAGOTVORNA DEJSTVA: Zašto je za vezu dobar period bez seksa?

Poznato je da seks jača srce i produžava život, ali i "sušni periodi" imaju svojih prednosti, naročito za psihu. Višak vremena izvrsna je prilika za rad na sebi, kako u psihičkom, tako i u fizičkom smislu.

Period u vezi bez seksa je blagotvoran, foto: Nomad_Soul/Shutterstock
Period u vezi bez seksa je blagotvoran, foto: Nomad_Soul/Shutterstock
.

Bolja forma, više samopouzdanja

Žene tokom seksa mogu biti izrazito nesigurne u svoje telo, često se preispituju da li su dovoljno dobre ili privlačne što loše utiče na njihovo samopouzdanje.

Period bez seksa menja prioritete, pa se višak vremena može utrošiti na vežbanje i promenu načina ishrane. Čim je telo u boljoj formi to utiče i na samopouzdanje, pa mnoge žene na drugačini način počinju da gledaju na svoje telo.

Prilika za istraživanje sopstvenog vlastitog tela

Period bez seksa izvrsna je prilika za istraživanje sopstvenog tela. Od toga najviše mogu da profitiraju oni koji nikada s partnerom nisu postigli vrhunac, jer konačno mogu da vide šta je to što ih uzbuđuje, a šta ne, piše 24sata.hr

Nema više drame, ni straha od trudnoće

Život u paru uprkos svojim prednostima može biti jako naporan. Partneri treba da se međusobno usklade i da prave kompromise. To je naročito važno kada je seks u pitanju, pa ne iznenađuje što je upravo on jedan od najčešćih razloga za svađu. Bez seksa nema ni te napetosti, što može povoljno uticati na vaše raspoloženje. Takođe, ne morate brinuti ni zbog neželjene trudnoće.

Više ćete ceniti seks

"Sušni period" uči par kako da više ceniti seks. Jednom kad se završi, valjanje među pokrivačima biće intenzivnije nego ikad pre, naročito ako se iskoriste veštine koje ste naučili istražujući svoje telo.