Ljubav i seks

Postoje 3 VRSTE LJUBAVNIH VEZA! U kojoj se vi trenutno nalazite, a koja vam je suđena?

U bilo kojoj romantičnoj vezi postojaće različite faze i specifični ciljevi koje partneri žele da ispune, kao i bezbroj saveta. Naučnici kažu da postoji od pet do sedam faza u svakom tipu ljubavne veze, koje uključuju strastvenu ljubav, predanost, borbu za moć, stabilnost, romantičnu ljubav, ali i krizu i oporavak.

24.07.2021. - 17:00h
ljubavni par
ljubavni par foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Ako još uvek ne znate u kakvoj vrsti veze vam je najprijatnije, važno je da shvatite u kakvoj se vezi trenutno nalazite!

Koje su tri ključne vrste veza?

Postoje tri vrste romantičnih odnosa i svaka utiče na to kako volimo partnera i sebe: tradicionalne veze, svesne veze i transcendentne veze.

Tradicionalna veza

Ovo je najpoznatija dinamika u tradicionalnim brakovima i vezama. U ovom se odnosu ljudi usredsređuju na zajedničke interese i vrednosti, a ne na lični razvoj.

U tradicionalnim vezama nijedna osoba nije učinila potreban psihološki ili duhovni posao da bi se povezala ni sa sobom ni s partnerom. To znači da se par povezuje na ličnom, a ne na emotivnom nivou.

Svaka osoba je prvenstveno usredsređena na zadovoljenje vlastitih potreba, što sprečava stvaranje "mi" odnosa. Kao rezultat, ti odnosi često stagniraju i često se događaju borbe za moć u odnosu.

Da bi ostali zajedno, partneri u tradicionalnim vezama izbegavaju gledati ključne probleme, pretvarajući se da ne postoje, piše zena.hr.

Mnogi parovi se osećaju sigurno i zaštićeno u tradicionalnoj vezi. To je sve što ikada žele. Ti parovi neće prirodno napredovati u sledećim ljubavnim odnosima.