Ljubav i seks

Postoje 3 VRSTE LJUBAVNIH VEZA! U kojoj se vi trenutno nalazite, a koja vam je suđena?

U bilo kojoj romantičnoj vezi postojaće različite faze i specifični ciljevi koje partneri žele da ispune, kao i bezbroj saveta. Naučnici kažu da postoji od pet do sedam faza u svakom tipu ljubavne veze, koje uključuju strastvenu ljubav, predanost, borbu za moć, stabilnost, romantičnu ljubav, ali i krizu i oporavak.

24.07.2021. - 17:00h

Svesna veza

Kad se srodne duše udruže, pridruže se svesnoj vezi. Srodne duše su oni koji se povezuju iz dubine duše. Iako mnogi traže srodnu dušu, "uslov" za ovakvu vezu je da su oba partnera morala da obave neku vrstu psihološkog i duhovnog razgovora sa samim sobom, pre nego što su se povezali sa svojom srodnom dušom!

U svesnim odnosima fokus je na emocionalnom i duhovnom rastu, kako kao pojedinci, tako i kao par. Oni u svesnim vezama učestvuju u učenju lekcija.

Dok aktivno rade na rešavanju problema, svesni parovi se sve više okreću jedan ka drugome, kako bi mogli da stvore "mi" vezu.

Jedan od velikih izazova svesnih veza je taj što oni prelaze iz odnosa utemeljenog na 'ja' u zasnovan na 'mi' jer uče ne samo da rade na vlastitim problemima već i da nauče da primenjuju ono što nauče u zajedničkom odnosu.

To što su ljudi svesni partneri ne znači da mogu automatski ispuniti zahtjve druge osobe. Ipak, postizanje jačine svesnog partnerstva značajno je postignuće i može dovesti do njegujuće i dugotrajne veze, piše zena.hr.