MUŠKI LIBIDO više nije tabu tema! Žene, evo čega sve morate biti svesne...

Muškarci otkrili svoju stranu priče.

Libido tabu?, foto: gpointstudio/Shutterstock
Libido tabu?, foto: gpointstudio/Shutterstock
.

Radi se o četiri muškarca starosti između 28 i 61 godine. Otkrili su i da im se pogled na seks menjao tokom godina. Evo što su rekli kako izgleda njihov seksualni život, kakav im je libido bio pre, a kakav je sad:

Kozmo Landesman (61) bio je u braku dva puta. On kaže:

"Ja sam 61-godišnji muškarac s libidom prištavog, znojnog tinejdžera koji luduje za seksom. To nije razmetanje, samo pošteno sve priznam. Kad sam bio tinejdžer mislio sam da će sa 60 moj seksualni život biti gotov. Verovao sam kako ljudi u tim godinama nemaju polne odnose već samo sećanja na njih. Tko bi imao polni odnos s nekim starim čovekom sede kose, klimave čeljusti i obešenog trbuha, mislio sam tada.

A onda za moj 60. rođendan seksi plavuša (45) me odvela u hotelsku sobu u Londonu. Imali smo prekrasno, bučno i veselo popodne. Iskreno mogu reći da kao 60-godišnjI muškarac imam još bolji seks nego kad sam bio u 20-ima. Zašto? Uglavnom sreća (sreo sam niz prekrasnih žena!). A delom i politika: "Nikad se ne nalazim s mladim ženama, mlađima od 45 godina".

Osim toga, po mojem iskustvu starije žene su bolje u krevetu - one imaju prirodnu lepotu i samosvesnu senzualnost. Isto tako, što ste stariji, postajete više iskusni. Ja sam opušteniji, imam više samopouzdanja i znanja kako zadovoljiti ženu u spavaćoj sobi nego ikad ranije. Mladi muškarci nemaju pojma o ženskoj anatomiji. Nemojte me krivo shvatiti; seks bez ljubavi može biti super, ali nema ništa bolje od seksa s ljubavlju".

Brajan Viner (53) je u braku 22 godine i ima decu. On kaže:

"Reč libido, to mi zvuči kao savršen naziv za automobil. Ko se ne bi hteo provozati u seksi, srebrnom kabrio Ford libidu? Ali moja sumorna stvarnost je to da sam ja više porodični primerak vozila koji se vozi u srednoj traci na autocesti, brzinom ispod ograničenja, a većina uzbuđenja nastaje pogledom u retrovizor.

Bližim se sredini 50-ih, a moj libido, kao i puls, još je uvek tu, ali ne luduje. Ona stara teorija (koju je, prilično sam siguran, smislila žena) da svi muškarci misle o seksu, u proseku, dva puta u minuti, ne vredi za mene. Dva puta dnevno, možda. Što sam stariji više cenim nečiju unutrašnju lepotu, a žudnju i seks mnogo manje.

Moja žena je u menopauzi i sada, umesto divljeg seksa, veće uzbuđenje joj je pročitati dobar roman. Mi imamo zdrav interaktivni odnos u krevetu - ona mi čita najbolje delove svoje knjige. Ipak, ne mogu se u ovim godinama žaliti, moj libido i ja smo u savršenom odnosu. Polni odnos ima pet puta više nego što odlazim kod frizera na šišanje".

Endi Džouns (31) živi s partnerkom i nema decu. On kaže:

"Moje 20-e su bile neugodan haos: slanje poruka devojci koja nije moja; muvanje oko uredske kuhinje u nadi da ću naletjti na novu seksi devojku... Libido je upravljao mojim životom, budio sam se svuda i radio svašta. Srećom, u 30-ima imam svoje prioritete. Još uvek se budim pun jutarnje slave, ali sada to nije smetnja ostalim aspektima mojeg života. Preterano seksi glazbeni spotovi postali su mi odbojni, kao i izbori reality TV zvezda.

U svojim 30-ima zabavne stvari mi se događaju u kući - vođenje ljubavi u toplom krevetu u blizini tuša, a nakon toga se mazimo i odmaramo zajedno okruženi ljubavlju. Jedino se nadam da će mi moj libido učiniti još jednu uslugu - pomoći osnovati porodicu".

Sem Parker (28) je samac. On kaže:

"Mnogi filmovi ismejavaju libido muškaraca mojih godina, na primer - Američka pita. Moj libido je bio pokretačka snaga i krivac je iza većinu najglupljih pogrešaka koje sam napravio u poslednjih deset godina. Mit je kako muškarci razmišljaju o seksu svake tri minute - kod mene je to svakih 30 ili, dobro, svakih 20-ak minuta u letnjim mesecima.

Sad se prave prvi koraci, pokušava pronaći posao i dom, a seks i nije toliko bitan. Ja imam skoro 30 godina i sve više osećam kako se samo želim smiriti s jednom osobom, a ne juriti okolo tražeći seks", piše Daily Mail, prenosi espreso.co.rs.