Ljubav i seks

ZABORAVITE NA KREVET I SPAVAĆU SOBU: Ovo je najbolje mesto u kući za strastveno vođenje ljubavi

Ukoliko želite da uvedete nešto novo i da igru podignete na viši nivo, morate da razmišljate izvan svojih svakodnevnih mogućnosti. Zagolicate svoju maštu, kao i maštu vašeg partnera i budite uvek raspoloženi za nova mesta i nove poze.

13.07.2021. - 18:30h
Najbolji seks je u kuhinji
Najbolji seks je u kuhinjifoto: PH888/Shutterstock

Stručnjak za menopauzu i libido, doktor Šazadi Harper, tvrdi da je kuhinja najbolje mesto u kući za vođenje ljubavi. Iako bi možda svi na prvu loptu odustali od ovog predloga, budući da se po pitanju higijene ne čini kao idealan izbor, doktorka Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu. Mnogo je bolji za sagorevanje kalorija!

„Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna površina uvek su zgodna podloga“, kaže Harper. Ona otkriva i koja je najbolja poza za žene kada je reč o trošenju kalorija:

„Muškarac sedi na stolici, a žena sedi na njemu raširenih nogu i licem okrenutim ka njemu. Žena u toj pozi može da sagori najviše kalorija.“

Godinama se vodi polemika o tome da li i koliko kalorija može da se potroši tokom seksa. Neki procenjuju da za 30 minuta može da se potroši i do 150 kalorija, koliko se potroši za vreme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da treba da prestanete da trčite i da trenirate, jer seks nije bolji od trčanja.

U sprovedenom istraživanju upoređene su kalorije koje se potroše tokom polnog odnosa i tokom trčanja. Utvrđeno je da je trčanje daleko delotvornije, da se više kalorija sagori prilikom trčanja, kao i da se kilogrami ravnomernije gube.

Žene tokom trčanja od 30 minuta izgube u proseku 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tokom seksa u trajanju od 30 minuta muškarci sagore oko 101 kaloriju, a žene 69, što je u proseku 3,6 otopljenih kalorija u minutu.

Ipak, koliko ćete kalorija biti u stanju da sagorite zavisi od različitih aktivnosti tokom seksa, maštovitosti, različitih poza i njihovih kombinacija, kao i trajanja strastvenog čina.

Izvor: Super žena/Večernji.hr