UPOZNAJTE SVOJE TELO: One su ključ zadovoljstva, a evo šta svaka žena treba da zna o erogenim zonama

Za obostano zadovoljstvo potrebno je da postoji strast, privlačnost i želja da sa nekim stupite u dublji odnos. Ipak, ključ uspeha često može biti u dobrom poznavanju svog i njegovog tela. Ove erogene zone vam mogu doneti zadovoljstvo kakvo do sada niste imali prilike da osetite, zato ih dobro upoznajte.

Erogene zone, foto: MJTH/Shutterstock
Erogene zone, foto: MJTH/Shutterstock
.

Ako ste nekada osetili onaj čudesni osećaj kada vas on poljubi u vrat, pa vam kroz celo telo prođe jeza i izazove vam napetost.

Isti osećaj se javlja i ako vas gricne za ušnu resicu ili vam nežno dodirne rame, a telom prostruje leptirići, spremni da vas odnesu u zemlju užitka. Taj genijalni osećaj dugujemo erogenim zonama, tačkama na telu koje stvaraju užitak.

Što je privlačnost i hemija među vama jača, to je područje erogenih zona veće. Ponekad je dovoljno da se samo pogledate i da već osećate nemir, da ne znate kuda biste sa sobom. Odnosno znate, itekako znate, ali nije pristojno za damu da to kaže na glas.

"Najaktivnije ženske erogene zone su usne, vrat, bradavice, grudi i klitoris" kaže seksološkinja Kate Balestrieri, dok su to kod muškarca glavić, frenulum, testisi, područje prostate, bradavice, usne i vrat, piše Žena.hr

Iako smo svi različiti, ipak kod većine ljudi određeni delovi tela jesu erogene zone i vrlo je korisno znati koju od njih upotrebiti u ključnom trenutku.

To su:

- uho, naročito usna resica

- unutrašnja strana podlaktice

- leđa

- dekolte

- vrat

- unutrašnja strana bedara

- stomak

- pupak

- područje iza kolena

- pazusi

- dlan

- prsti

- tabani

- zadnjica

- anus

Ne zaboravi i da su erogene zone podložne raspoloženju. Ako ste dobre volje, biće ih više i postaće osetljivije, a ako niste raspoloženi za seks i one će se tako ponašati.

Kad upoznate svoje erogene zone imaćete kartu koja vas vodi do skrivenog blaga. Ukažite svom partneru šta je to što vam u nekom trenutku prija i čime ćete oboje dostići neverovatna uživanja i obogatiti vašu vezu.