Ljubav i seks

Top 7 saveta za super seks: Uz njih svaka noć će biti prilika za uživanje i pomeranje granica

Ako je vaš seksualni život zapao u monotoniju i imate želju da ponovo vratite strast i uživanje u bračnu postelju ovo su saveti koji vam mogu pomoći u tome. Neka svaka nova noć bude puna izazova, pomerite granice, upoznajte svoje telo, iznenadite partnera. Seksolozi, bračni savetnici i drugi najveći stručnjaci za seks podelili su top savete za koji če vam pomoći da imate najbolji seks ikada.

06.07.2021. - 18:30h
Sex
Sexfoto: Aloha Hawaii/Shutterstock

1. Koristite dodir kao najjače oružje

Seks se temelji na dodiru, ali većina nas ne zna kako koristiti ruke da bi se partneru pružilo zadovoljstvo. Potrudite se da savladate veštine masaže i erotskog dodira i otkrićete potpuno novi užitak. Ruka je najbolja seks igračka ikada izumljena, poručuju seksolozi.

2. Pitajte ono što vas zanima

Biti odličan u krevetu uči se kroz praksu, usmeravanje, obraćanje pažnje na partnerove zvukove i pokrete, ali i kroz knjige. Niste sigurni da li radite sve dobro? Pitajte partnera pitanja poput "Šta ti se najviše svidelo?" ili "Sviđa li ti se više kada koristim i ruke ili samo usta?" Ali nemojte da ga to pitate tokom seksa niti odmah nakon njega. Pitajte ga nekoliko sati posle, kada oboje budete opušteni, otvoreni jedno prema drugom i raspoloženi za komunikaciju.

3. Recite da

Umesto da smišljate razloge zašto ne želite da imate seks s partnerom i zašto ne želite da isprobate nešto novo poput igranja uloga ili laganog vezivanja i neostvarivanja ličnih fantazija, dozvolite sebi da kažete da i da budete otvoreni prema novom iskustvu. Otvorenost prema novim iskustvima omogućiće vam da se dublje povežete s partnerom - i s vlastitim željama.

4. Dame imaju prednost

Stručnjaci za seks savetuju da muškarac uvek dovede ženu do vrhunca pre penetracije. Na taj način neće osećati pritisak tokom samog čina, seksualni odnos će doneti mnogo više užitka, a garantovano ćete oboje biti zadovoljeni svaki put.

5. Povežite se s partnerom na više načina

Odličan seks je puno više od fizičkog čina. Kada ste vi i vaš partner povezani na više načina, mentalno, emocionalno i duhovno, vaš seksualni život biće bolji nego što ste mogli i da zamislite.

6. Pričajte tokom seksa

"Prljavi" razgovori odmah će promeniti vaš seksualni život. Još bolje će biti ako podstaknete svog partnera da priča. Stručnjaci za seks ističu da bi uškarac u krevetu trebao da priča mnogo više od žene. Kako da ga podstaknete da progovori? Budite primer i progovorite prvi. Dodavanjem "prljavog" pričanja vašoj seksualnoj rutini, vaši orgazmi postaće duži, jači i češći, piše Zadovoljna.hr

7. Fokusirajte se na osećaj

Žene prečesto razmišljaju o tome kako izgledaju u krevetu. Stručnjaci za seks savetuju da se umesto toga usresredite na osećaj. Zatvorite oči, udubite se u seksualni čin i obratite pažnju na ono što u tom trenutku osećate. Kada shvatite koliki užitak je vaše telo sposobno da osetiti, vaše samopouzdanje će se vinuti do neba!

8. Probudite svih pet čula

Dodirujte: satenska posteljina, glatka koža. Mirišite: sveće, ulja. Okusite: jagode prelivene čokoladom, šampanjac. Gledajte: samu sebe u seksi donjem rublju. Slušajte: opuštajuću, seksi glazbu.