DA LI JE VAŠA VEZA U OZBILJNOJ KRIZI: Ako vam partner zamera ove 4 stvari, pred vama nije svetla budućnost!

Bez obzira koliko je vaša veza jaka, uvek postoji mogućnost da u njoj dođe do konflikta i to je potpuno normalno. Ipak, kada jedno drugo kritikuju, partneri često ulaze u rasprave, koje su čest uzrok ljutnje, a ponekad i razlaza. Ako vašem partneru smetaju ove četri stvari znajte da ćete teško ostati u skladnoj vezi ili braku.

Kritikovanje partnera, foto: ShotPrime Studio/Shutterstock
Kritikovanje partnera, foto: ShotPrime Studio/Shutterstock
.

Tvoj izgled

Ako vaš partner kritikuje vaš izgled, vreme je da preispitate svoju vezu. Kritika na račun stvari koje se ne mogu promeniti je, na primer: nos, pege, veličina grudi ili visina. U ovom slučaju vaš partner napada vaše samopoštovanje. To nije samo uvredljivo i povredljivo, nego je i odraz nepoštovanja. Partneri treba da se međusobno osećaju dobro. Stalna kritika izgleda druge osobe potkopava vezu.

Tvoju porodicu

Roditelji, braća i sestre ili bake i deke - da li vaš partner kritikuje ljude koji su ti najbliži? I ovde važi isto: kritikuje nešto što ne možemo promeniti. Ovo je jako ružno i predstavlja nepoštovanje vaše porodice. U krajnjoj liniji, ta porodica pripada vama (i vi njima) i vaš partner se mora nositi s tim - bez rasprave. Naravno, to ne znači da ne sme da izrazi konstruktivnu kritiku ili predlog, tako da oboje možete da razgovarate o tome, piše Miss7

Tvoje lične karakteristike

Ti si ono što jesi! Ne možete promeniti način na koji ste odrasli i događaje koji su iza tebe. Sve te stvari čine vas onim što jeste danas. Vaš partner bi trebao da vas voli sa svim tvojim manama, navikama i hirovima. Neka od vaših ličnih osobina su vaša religija ili kultura. Ako vaš partner pokazuje otvoreni napad i odbojnost prema određenim faktorima, potreban je oprez. Naravno da se u vezi može razgovarati o spomenutim faktorima. Međutim, ako vaš partner izražava ozbiljne negativne kritike, to sigurno nije osnova za ljubavnu vezu. Ako vas partner ne može prihvatiti kao osobu, sa svime što ide uz to, trebala bi da preispitate svoju vezu, Miss7

Tvoja karijera

Ako vaš partner kritikuje vašu karijeru, visinu plate ili čak područje u kojem radite, to nije dobar znak! U krajnjoj liniji, planovi vašeg posla i karijere su samo vaši. Stanite iza svoje strasti i svojih ciljeva. Bez obzira koliko su velike ili male. Financijska situacija često igra značajnu ulogu u ovoj kritici. Ako je razlika u životnom standardu zbog različitih zanimanja jako velika i upravo zbog toga predstavlja problem tvom partneru, to, nažalost, često znači dugoročne poteškoće u vezi.