Drage dame, muškarci bi voleli da znate ovih 8 stvari o seksu - OBRATITE PAŽNJU!

Iako se veruje da su žene zahtevnije u seksu, muškarci ipak vode u komplikovanju stvari "ispod čaršava". Zaboravite na sve stereotipe koje ste videli u medijima i filmovima - predstavljamo vam osam stvari koje muškarci žele da žene znaju o seksu...

Dame, obratite pažnju..., foto: oneinchpunch/Shutterstock
Dame, obratite pažnju..., foto: oneinchpunch/Shutterstock
.

"Odgovaramo na pohvale"
Veruje se da su muškarci toliko opterećeni svojim libidom da nisu nimalo samosvesni kada je seks u pitanju. No, to je pogrešno. Oni nisu ništa drugačiji od žena - i te kako brinu o tome kako im izgleda frizura, stomak (i drugi merljivi organi), kao i brojni drugi atributi.

"Bojimo se intimnosti"
Istraživanja su pokazala da su dečaci u školskoj dobi privrženiji i ekspresivniji od devojčica istih godina. U to vreme počinje i društvena represija - na reči, osećaje i misli - i njihova želja za ljudskim kontaktom se guši.

Tabu je da ova želja za intimnosti, koju društvo želi "da ispere" iz mozga muškarca, plaši muškarca. To nije zbog toga što ih guši, već zato što shvate koliko vape za bliskošću. Zato, kada se on povuče u sebe nakon seksa, možda je pod šokom koliko ustvari žudi za vašom pažnjom.

"Cenimo seks zbog njega samog"
Prema Džou Kortu, psihoterapeutu i seksologu - Muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, ne samo da pretrpe to ili ga shvate lično. Muškarcima nije bitno da dominiraju nad ženom, nego da je iznenade.

"Nije sve u ... znate već"
Iako je penis 'glavni akter', muškarci imaju i druge erogene zone, kaže psihološkinja Melodi Šafer.

"Muškarci imaju tendenciju da ženama ne daju uputstva (za vreme seksa) jer misle da će se one zatvoriti i neće želeti da ih dotaknu. Ali, postoji mnogo mesta gde može da ih dotakne", poput grudi, unutrašnje strane bedara i lica.

Postoje i druga dva ključna područja: ako se laganim pokretom 'zgrabe' njegovi testisi, to može strašno da ga uzbudi, kao i stimulacija međice za vreme oralnog seksa.

"Mi podstičemo fantazije"
"Muškarci žele da podele svoje fantazije, ali se boje da će ih njihove žene postideti ili osuđivati", kaže Kort.

Slično, dr Šafer kaže da muškarci žele da im njihove žene otkriju svoje maštarije.

Ako mislite da je ovo ostvarivo u vašoj vezi, pokrenite neke igrice u kojima niko neće nikoga osuđivati ili smislite seksi scenarije koje ćete zapisati na papir pa izvući jedan kada dođe vreme za to. Prilagodite scenarije zajedničkim radom, ako nekome nije prijatno 'da ih odigra'.

"Volimo kad pričate"
Pričanje tokom seksa podstiče više od naših ušiju. Tu se radi o 'prljavom' pričanju, hvaljenju i instrukcijama, za početak. Koliko god zvuči neverovatno, ženski govor može muškarca da učini moćnijim i muževnijim.

"Potrebna nam je vaša iskrenost"
Seks može da reši mnogo stresnih situacija u vezama, ali takođe može da ih i prouzrokuje. Ako se muškarci žale na manjak seksa, možda ne shvataju one stvari koje leže ispod svega toga. Treba da im se kaže šta je posredi.

Muški ego je usko vezan sa seksom, pa će sve probleme u spavaćoj sobi pre objašnjavati manjkom interesa kod žene, umesto s nekim postojećim problemom koji mora da se reši.

"Volimo 'ples' "
Muškarci vole dobar izazov. Dopustite da vam se udvaraju i da se osećate kao da vas je neko 'zaslužio'. Dr Kort kaže da je - Emocionalna intimnost u bliskosti, ali da održavanje seksualne želje zahteva određenu količinu udaljenosti.

Tu je taj 'ples' - dozvoljavanje da mu drugi gledaju u ženu, da se ona sama zabavlja sa svojim igračkama, da mu dopusti opuštanje uz pornografske filmove i slično. To prema stručnjacima održava ravnotežu između seksualne želje i međusobne odanosti jedanog drugome, piše miss7.