Ljubav i seks

Želite više seksa? Uz ove savete ćete ga i dobiti!

Kako začiniti seksualni život? Imamo nekoliko jednostavnih ideja koje će vam se svideti.

05.06.2021. - 18:00h
Želite više seksa?
Želite više seksa?foto: Arthur-studio10/Shutterstock

1. Spavajte
Više sna povezano je s boljom seksualnom aktivnošću. Jedna studija sa Univerziteta Mičigen tvrdi da su mlade žene koje više spavaju i 14 posto spremnije za seks.

2. Zapisujte fantazije
Doktorka Laura Berman savetuje da seksualne želje zapisujete, pogotovo ako niste spremni da ih kažete naglas. Zapisujte svoje fantazije i stavljajte u kutijicu. Kad dođe vreme za seks, izvlačite papiriće i ostvarite ih.

3. Zdrava ishrana
Mediteranska dijeta može da pomogne da rasplamsate seksualnu vatru u sebi, pogotovo kod ljudi s visokim krvnim pritiskom ili s dijabetesom tipa 2.

4. Masturbirajte
Stručnjaci savetuju i da više vremena provodite sami. Reč je o masturbaciji. Otkrijte šta vam se sviđa i šta vam odgovara, a to posle "vežbajte" i s partnerom.

5. Obujte čarape
Istraživači tvrde da grejanje nogu dovodi do grejanja celog tela, zato obujte čarape! Naime, neki naučnici smatraju da se teže opuštamo u krevetu kad su nam stopala hladna. U jednoj studiji Univerziteta Groningen, polovina parova nije mogla da dođe do orgazma, ali kad su im ponudili čarape, uspeh je porastao za čak 80 posto, piše Ordinacija.hr.