Ljubav i seks

Muškarci otkrivaju: Šta ženu čini "lošom ljubavnicom"?

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu - o tome bi se dalo raspravljati, jer ono što je nekome loše, drugome je fantastično - i obrnuto. Seks bi trebalo da bude nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osećaja ili sebično zadovoljavanje sopstvenih potreba.

02.06.2021. - 18:00h
Šta ženu čini lošom ljubavnicom?
Šta ženu čini lošom ljubavnicom?foto: Depositphotos/kiuikson

Muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći ni njoj, ni bilo kome drugom, da je ona loša u krevetu. Ipak, oni koji to znaju da kažu, tada verovatno uz seks vezuju neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti u svoj izgled, korišćenja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda... Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu da smatraju nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama nije prijatno da se skinu pred partnerom ili vode ljubav s upaljenim svetlima. To samo pokazuje da smatraju da nisu dovoljno lepe i savršene i toga se stide. To pak vodi niskom samopoštovanju, stidljivosti i tome da zapravo u krevetu ne mogu da se opuste.

Niko nije savršen! Takav čovek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane i svi bi toga trebalo da budemo svesni, te da prihvatamo, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voleće i sve njene mane. Zato, opustite se i dozvolite svom partneru da upozna vaše telo do najsitnijih detalja. Skupite hrabrosti i obucite seksepilan komad donjeg veša. Osećaćete se samouverenije i privlačnije, a samim tim i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka da kažnjavaju svoje partnere ili ih ucenjuju time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kog tipa, a posebno ovakvog, ne može da završi dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lepa reč, trebalo bi da budu stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazujete nekome da ga iskreno volite upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da treba sasvim da zapostavite svoj izgled. Normalno da nećete svaki dan da se našminkate odmah ujutru samo da biste partneru bili privlačniji, jer vas on voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad bi trebalo da se malo više potrudite i rasplamsate strast kakva je bila na početku veze.

Takođe, nemojte sebi dozvoliti da po kući stalno idete, na primer, prljave i raščupane kose, u pocepanoj trenerci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to sebi dozvolite, ne samo da ćete izgledati sve lošije, već ćete tako početi i da se osećate. Samopouzdanje će vam padati, a tada će se to odraziti i na seksualni život.

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali šta im smeta kod žena, kada je seks u pitanju:

* Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga.

* Pasivnost mi je grozna, kad žena kao da nema pojma o sopstvenom telu i šta joj se sviđa. Ne mogu da opišem koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu da dobijem povratnu informaciju da li je nešto dobro ili nije.

* Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.

* Nije nimalo prijatno kada vas upoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je pre mene imala druge, ali ne želim o tome da razmišljam.

* Smeta mi nedostatak komunikacije pre ili tokom seksa. Ako joj je nešto lepo ili nešto želi, voleo bih da mi to kaže, prenosi miss7.