PET stvari oko kojih se mladi bračni parovi NAJČEŠĆE SVAĐAJU

Od trenutka kada kažete "DA", stvari postaju drugačije. Pored vašeg tu je i mišljenje vašeg supruga, koje treba da uvažavate. Samim tim neminovno je da dolazi do sukova, jer su prvi meseci i godine braka, zapravo periodi prilagođavanja. U tom periodu treba da naučite da delite svoj život sa nekim, ali i da ostanete sebi verni, što nije jednostavno. Ako ste mislili da su svađe i prepirke prisutne samo u vašem braku, može vas iznenaditi saznanje da se 9 od 10 parova svađa upravo povodom ovih stvari:

Ilustracija, foto: fizkes / Shutterstock
Ilustracija, foto: fizkes / Shutterstock
.

SVAĐA OKO MOKROG PEŠKIRA

Ova svađa stara je čini se koliko i čovečanstvo. Nepoznanica je zapravo zašto muškarci imaju potrebu da izađu iz kupatila sa peškirom oko struka i da ga čim završe sa brisanjem tela bace preko gomile ispeglanog veša, preko garniture u dnevnoj sobi ili na bilo kom drugom mestu gde bi se mogao osušiti. Vama je logično da za te stvari postoji sušač u kupatilu, ali ne i njemu.

SVAĐA OKO VREMENA KOJE JE VAMA POTREBNO DA SE SPREMITE ZA GRAD

Njima se čini kao čitava večnost kada vi krenete da se spremate za izlazak iz kuće, a ono što ne shvataju je da je šminkanje umetnost i da ni jedan umetnik ne voli da ga požuruju. Možda su njemu dovoljne čiste farmerke i košulja, sa malo dezodoransa ispod pazuha, ali vi kao jedna dama ne možete da izađete iz kuće neuredni, piše Stylecraze, a prenosi Ženski magazin.

TEMPERATURNI RATOVI

Svađa koja pre ili kasnije izbije u jednom domu je ona koja se tiče temperature u životnom prostoru. Nepisano je pravilo da je ženama uvek previše hladno, dok je muškarcima prevruće. Vi možda i u avgustu hodate po kući u duksu, dok on opušteno nosi majicu kratkih rukava i u januaru. Statistike kažu da se parovi češće prepiru oko temperature u kući nego oko daljinskog upravljača.

SVAĐA OKO ČINJENICE DA JEDNO OD VAS DVOJE I DALJE SPAVA

Idealno bi bilo kada biste sa svojom voljenom osobom bili savršeno sinhronizovani u svemu. Međutim šta ako je jedno od vas noćna ptica i voli da spava do podne, a drugo je ranoranilac koji odlazi u krevet sa kokoškama. Jedno od vas dvoje će neminovno pokušavati da ovo drugo preokrene na stranu koja mu odgovara, što će biti razlog za svađu.

SVAĐA OKO GAŠENJA SVETLA

Još jedna u nizu svađa koja je specifična za mlade bračne parove. Ko odlučuje o tome kada je vreme da se ugase svetla u spavaćoj sobi? Možda se vama spava, ali je on odlučio da još malo gleda televiziju, pri čemu se grohotom smeje svaki put kada naiđe neka smešna scena.