Ljubav i seks

Verovali ili ne, ovo su 5 savršenih situacija za seks!

Veće su šanse da vam i ne treba dodatan razlog za maženje s partnerom, ali ispostavlja se da ipak postoje situacije koje su savršene za seks. Saznajte koje su...

30.05.2021. - 16:00h
Vreme je za akciju!
Vreme je za akciju!foto: oneinchpunch/Shutterstock

1. Pre velike prezentacije

Istraživanja ukazuju na to da seks smiruje živce, snižava pritisak i smanjuje učinak stresa. Jedna studija čak dokazuje da ljudi koji pre velike prezentacije upražnjavaju seks, dožive najmanje stresa.

2. Nakon buđenja

Ne samo da je u to doba dana količina testosterona najviša nego telo proizvodi više oksitocina koji će ojačati vezu među partnerima a endorfini će poboljšati raspoloženje.

3. Kada ste bolesni

Iako zvuči kontradiktorno, studije ukazuju na to da seks jača imunološki sistem i tako pomaže u borbi protiv raznih bolesti.

4. 14 dana nakon menstruacije

Nedavna studija pokazala je da dve nedelje nakon ciklusa klitoris naraste za 20 posto, pa žene znatno lakše postižu orgazam. Ovo je upravo vreme kada nastupa orgazam, pa je logično da telo želi što više "akcije"

5. Nakon treninga

Studija sa Unverziteta u Teksasu pokazuje da je kod žena, nakon vežbanja pojačan protok krvi kroz genitalije za čak 169 posto! Uz to, nakon znojenja u teretani, žena ima mnogo lepšu sliku o svom izgledu, pa je i spremnija za odnos, piše Ordinacija.hr.