Ovo su 5 NAJBOLJIH SEKS POZA za POSTIZANJE vrhunskog ORGAZMA!

Ženski orgazam može da bude škakljiva stvar, ali seksualni terapeuti preporučuju određene poze koje svaku ženu mogu da dovedu do vrhunca.

Neke sigurno već praktikujete..., foto: 4 PM production/Shutterstock
Neke sigurno već praktikujete..., foto: 4 PM production/Shutterstock
.

Portal "Prevention" prenosi studiju iz 2018. godine koju je objavio časopis "The Journal of Sexual Medicine". Istraživači su proučavali 1.700 novopečenih heteroseksualnih parova, a 43% muškaraca je pogrešno shvatilo koliko često njihove supruge doživljavaju orgazam.

Razlog? Dobar seks nadilazi vaginalni odnos, a da bi postigle orgazam, većini žena je potrebna stimulacija klitorisa. Klitoris sadrži hiljade nervnih završetaka što ga čini važnim faktorom u postizanju vrhunca.

Ipak, istraživanje pokazuje i da se ne radi samo o klitorisu. U jednoj studiji iz 2016. godine, 64 posto žena izjavilo je da su obično postigle orgazam pomoću kombinovane stimulacije klitorisa i vagine.

Ovo su položaji koji će istovremeno pomoći i vama i vašem partneru da postignete vrhunac.

Mačka

Zašto? Poznata po skraćenici CAT (coital alignment technique), tehnika koitalnog poravnanja, ovu pozu podržava i nauka jer oba partnera dolaze do orgazma postavljanjem tela uz telo. Posebno je sjajan za žene jer nudi maksimalnu stimulaciju klitorisa. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Sex and Martial Therapy" otkrilo je da žene koje nisu bile u stanju da postignu orgazam u tradicionalnom položaju prijavile 56-postotni skok u učestalosti svojih orgazama korišćenjem ove tehnike.

Kako to učiniti? Varijacija tradicionalne misionarske poze ili kauboje. Neka muškarac legne na leđa, a žena na njega, lica neka budu okrenuta jedno prema drugom. Partneri mogu i da zamene mesta. Žena treba da se uhvati za uzglavlje kreveta kako bi ostala stabilna, a zatim da se celim telom trlja o partnera, kaže psihološkinja Ket Van Kirk, sertifikovana terapeutkinja za seks i brak.

"To omogućava stimulaciju celim telom, a za mnoge parove ovaj položaj će pomoći da se stidni brežuljci dodiruju, te se tako klitoris posebno stimuliše", objasnila je Van Kirk.

Žena gore

Zašto? Kad je gore, žena ima kontrolu nad pokretima, a to znači da je mnogo verovatnije da će biti u mogućnosti da doživi orgazam dok sedi na partneru, njen klitoris će dodirivati njegovo telo dok je on u njoj.

Kako to učiniti? Žena treba da "zajaše" svog partnera, naizmence između brzih, dubokih, sporih i plitkih potisaka.

"Postoji razlog zašto je ovo isprobana poza", rekla je Van Kirk, dodajući: "Žena kontroliše dubinu i ritam. Ona se može pobrinuti da dobije potpunu klitorisnu stimulaciju, širenjem ili skupljanjem nogu."

Ako želite da ovaj seksualni položaj bude romantičniji, možete se približiti partneru, uspostaviti kontakt očima, dodirnuti grudima i poljubiti.

"Doggy style"

Zašto? Iako se može činiti da muškarac ima kontrolu nad partnerkom, istina je da je "doggy style" poza zapavo sjajna za uživanje u vrlo intenzivnom orgazmu, bilo putem stimulacije klitorisa bilo stimulacijom G-tačke.

"Sve žene imaju G-tačku i mogu da dožive orgazam pomoću nje", rekla je Van Kirk.

Kako to učiniti? Dok je žena na rukama i kolenima, neka dopusti partneru da uđe u nju otpozadi. Ako oseća bol u kolenima ili zglobovima, može blago da ispruži položaj tako da leži na stomaku s podignutim kukovima.

"Doggy style zapravo omogućava direktnu stimulaciju G-tačke, a to se može učiniti kratkim, brzim potiscima, prstima ili posebno dizajniranim igračkama za G-tačke", ističe Van Kirk.

Čarobnjak orgazma

Zašto? Ovaj uzbudljivi zaokret misionarske poze pomoći će vam da osetite duboku penetraciju, ali partneru ili vama će biti jednostavno da stimulišete klitoris dok podiže bokove prema vama.

"To takođe stvara priliku za puno igranja s grudima", rekla je Van Kirk.

Kako to učiniti? Žena neka legne na leđa, a svoje listove postavi na partnerova ramena. Muškarac neka klekne ispred nje, između nogu, i uđe u nju. Može da bude glasna ako partner ode previše duboko i uzrokuje nelagodu pa potisci mogu da postanu sporiji i plići. Može da stimuliše klitoris prstima ili vibratorom, koristeći lubrikante, ako je potrebno.

Misionarska poza

Zašto? Tradicionalna misionarska poza možda nije prvo na šta pomislite kad je u pitanju postizanje orgazma, ali je klasična s razlogom.

"Misionarska poza zapravo može da bude vrlo orgazmična, ali trebaće vam mala pomoć igračaka, kao što je vibrirajući prsten", rekla je Ket, dodajući: "Dobijate stimulaciju klitorisa iako ste u položaju u kojem bi je normalno nedostajalo, a on dobija potpuno novi osećaj s vibracijom."

Kako to učiniti? Neka muškarac bude iznad žene kako bi ušao u nju. Uz dodatnu stimulaciju, ovaj intimni seksualni položaj može da bude izuzetno romantičan dok mu ona šapuće na uho, uspostavlja kontakt očima, ljubi ga i dodiruje - sve važne stvari u postizanju orgazma, piše miss7.