Kakav seks vole žene?

Želeli mi to ili ne, od izlaska "50 nijansi sive" percepcija seksa i otvorenost ženskog roda očito se drastično promenila, jer gotovo dve trećine žena priznaje da voli - grub seks.

Kakav seks vole žene?, foto: gpointstudio/Shutterstock
Kakav seks vole žene?, foto: gpointstudio/Shutterstock
.

Pitanje za "milion dolara" je jednostavno - kakav seks žene vole? Naravno, likovi iz bajke koji vole da se hvale svojim seksualnim doživljajima u većini slučajeva su zadnji takav doživljaj imali kad su se nehotice okrznuli s nekom dojkom... ili su se družili s "Desankom".

Pravi frajeri, za početak, neće se hvaliti takvim stvarima.... a uz to, sve je niža starosna granica za svašta, tako da i mlađi maloletnici čitaju "50 nijansi sive" i kažu - a, ono, tako... nije baš nešto.

Sve to je izazvalo verovatno najsnažniju seksualnu revoluciju u istoriji (o kojoj se zapravo vrlo malo piše), a u skladu s tim su se promenile i seksualne navike, naročio žena, pokazalo je zanimljivo istraživanje internet stranice za upoznavanje "OkCupid".

Nakon što su anketirali više od 400.000 svojih članova, zaključili su da žene u sve većem broju preferiraju grubi seks - njih čak 62 posto!

Ako pitate stručnjake, tu za njih nema ničeg čudnog - kad vas neko ogrebe, udari ili ugrize, vama skače broj otkucaja srca i krvni pritisak, što tokom seksa nije teško protumačiti kao seksualno uzbuđenje. Štaviše, neki delovi mozga imaju potpuno identičnu reakciju na seksualno uzbuđenje i bol.

Šta onda žene najviše vole u tom smislu? Brojke kažu sledeće - 60 posto voli da partner preuzme potpunu kontrolu u seksu, dva posto više voli da bude povučeno za kosu, a uz to su omiljeni ugrizi, pogrdna imena i vezivanje, prenosi metro-portal.hr.