ŽENE koje duže ostaju "single", na kraju su NAJSREĆNIJE!

Čini vam se da su svi oko vas u vezama? Porodica i prijatelji stalno vam stvaraju neki pritisak i ispituju vas o braku i deci? Od najranijeg doba učeni smo da je jedina stvar koja nas čini srećnim pronalazak partnera u životu, ali to uopšte nije istina. U stvari, žene koje ostaju singl duže periode u životu, na kraju dugoročno završavaju srećnije - sa ili bez partnera.

Ima li istine u ovome?, foto: Depositphotos/baranq
Ima li istine u ovome?, foto: Depositphotos/baranq
.

Predstavljamo vam šest razloga zašto će vam soliranje pomoći da se ostvarite u životu i budete srećni zauvek.

1) Nećete se odreći svoje karijere ili drugih ciljeva u životu zbog ljubavne veze i partnera

Većina žena kompletno zanemaruje svoje aspiracije u životu i na prvo mesto stavlja potrebe partnera. Ako ste singl, ovo nije vaš problem i nikada neće biti. Vi ste posvećeni svojim ciljevima i željama u životu i postupate u skladu sa sopstvenim interesima. Ne morate da pristajete ni na kakve kompromise i vodite život iz svojih snova. I nikako, nikada nemojte staviti svoj život na "čekanje" zato što čekate na Gospodina savršenog...

2) Naučićete da pre svega volite i cenite sebe

Svi volimo da dobijamo afirmacije od osobe koju volimo, ali najsrećnije žene su one koje su svoj najveći fan i navijač broj jedan. Kada ste dugo singl, naučite kako da zavisite samo od sebe i da se uvek oslonite na sebe. Vi znate kako da popravite sebi raspoloženje nakon lošeg dana, kako da date sebi kompliment i ohrabrite se pre velikih izazova. Ako vam baš treba dodatna potpora, vaši prijatelji i porodica su tu za vas. I to je više nego dovoljno!

3) Naučićete da uživate u sopstvenom društvu i pre svega - upoznaćete sami sebe!

Biti u vezi sa sobom može da bude podjednako lepo kao i biti u vezi s drugom osobom. Što se više družite sami sa sobom, to se prijatnije osećate u svojoj koži, što je neverovatno moćno za vas. Čak i kada kasnije uđete u romantičnu vezu, ovaj osećaj samopouzdanja zadržaćete zauvek! Nema ničeg lošeg u odlasku u bioskop solo, putovanju na koje idete sami i hobiju u kojem uživate solo.

4) Imate više vremena da gradite ostale odnose s ljudima oko sebe

Sigurno ste primetili da ljudi koji uđu u vezu odjednom provode znatno manje vremena s prijateljima i porodicom. To je neizbežno jer novi partner zahteva sve vaše vreme. Ako ste singl, imate priliku da ostvarite dublje i snažnije veze s prijateljicama i članovima porodice. Te veze će vam koristiti godinama, ma decenijama i to nevezano od vašeg ljubavnog statusa.

5) Znate sami da donosite odluke!

Neke žene potpuno izgube zdrav razum kada uđu u vezu i sve odluke prepuštaju partneru, čak i one koje će obeležiti njihov sopstveni život zauvek - poput mesta stanovanja, investicija ili odabira karijere. Vremenom, to može da rezultira kompletnom zavisnošću o partneru. Međutim, žena koja provodi neko vreme singl, ne boji se da sezauzme za sebe i kaže šta želi i šta joj je potrebno od partnera i veze.

6) Naučićete da je OK biti drugačiji

Svi znamo standardne društvene propise - zabavljaj se s nekoliko muškaraca, odaberi "onog pravog", udaj se, rodi decu i živi srećno do kraja života. Žene koje se ne drže ovog puta, mogu se naći izložene grubim komentarima i osudama. Međutim, gledajte na to kao na blagoslov. Kada živite život na jedan nekonvencionalan način, naviknete se na tuđa mišljenja. Naučite da živite s tuđim mišljenjima i idejama o tome kako bi vi trebalo da živite svoj život - ali ne slušate ih! Vi najbolje znate šta je dobro za vas. Ovo samopouzdanje će se preneti i na druga područja u životu, poput karijere, piše miss7.