Ljubav i seks

Škakljiva realnost: Kakve "vrele" snove sanjaju žene, a kakve muškarci?

Kod žena je najčešći motiv u erotskim snovima seks s prijateljem ili pak radnim kolegom, dok je muškarcima na prvom mestu po učestalosti javljanja seks s bivšom partnerkom, ali i neke sramotne seks situacije...

06.03.2021. - 18:30h
seks, sex
foto: DenisProduction.com/Shutterstock

Seksualni snovi ne mogu se prizvati, kao ni druge vrste snova, ali nekako nas najčešće iznenade kad se dogode, naročito kad se u njima događa nešto o čemu baš ne razmišljamo u stvarnosti, te je vrlo zanimljivo do kakvih scenarija dolazi naša podsvest.

Prema istraživanju koje je obuhvatilo 1.000 muškaraca i 1.000 žena, pokazalo je da pripadnice lepšeg pola najčešće sanjaju seks s nekom bliskom osobom - prijateljem. Najpopularniji san kod muškaraca je nešto sasvim drugo - seks s bivšom partnerkom.

Naravno, važno je zapamtiti da svoje erotske snove ne bi trebalo da shvatate preozbiljno, jer to ne mora nužno da znači da želite da se ta stvar dogodi i na javi, piše Metro.

Nešto manje od polovine ljudi koji se redovno prisećaju snova, često sanjaju seks, a oko 15 posto njih svodi se na neki neprimereni seks scenario.

Top 10 najčešćih erotskih snova za žene
1. Seks s prijateljem
2. Seks s kolegom
3. Seks sa strancem
4. Seks sa trenutnim partnerom
5. Partnerova prevara
6. Seks s bivšim
7. Seks sa slavnom osobom
8. Seks sa šefom
9. Grupni seks
10. Seks s nekim koga mrze

Top 10 najčešćih erotskih snova za muškarce
1. Seks sa bivšom partnerkom
2. Sramotni seks scenario u kojem nešto pođe po zlu
3. Grupni seks
4. Seks sa slavnom osobom
5. Seks na javnom mestu
6. Nevera partnerke
7. BDSM seks
8. Seks s koleginicom
9. Seks s prijateljicom
10. Seks s neznankom

Svake noći sanjamo oko dva sata, a većina se zapravo svodi na svakodnevne stvari. Ipak, ponekad se u snovima mogu javiti i snažna osećanja koja često stoje iza seks snova.

Naravno, mnogi seksualni snovi jednostavno odražavaju želju za seksualnim zadovoljstvom, ali ponekad su toliko nelogični - u snu imate seks s nekim ko vam se u stvarnosti na primer uopšte ne sviđa. Taj neobičan faktor zapravo otkriva kako snovi nisu uvek ono što nam se čini, prenosi 24sata.hr.