Kvare doživljaj: Pet grešaka u seksu koje nisu dozvoljene!

Tokom seksa usredsređeni smo na užitak i zabavu, ali na pameti bi uvek trebalo da nam budu i stvari koje mogu da pokvare ceo doživljaj. Pročitajte kojih to pet grešaka baš nikada nije dozvoljeno raditi u krevetu.

Ne dozvolite da vam nedopustive greške pokvare uživanje, foto: Lucky Business/Shutterstock
Ne dozvolite da vam nedopustive greške pokvare uživanje, foto: Lucky Business/Shutterstock
.

1. Podceniti rizik od polno prenosivih bolesti

Pitati partnera da li se testirao na polne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još niste imali seksualni odnos. Seks bez prezervativa znači rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti. Naročito u današnje vreme kada bolesti poput gonoreje i drugih polno prenosivih bolesti postaju teže izlečive jer se razvija rezistencija na lekove.

2. Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa

Ukoliko koristite prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog ulja zato što će ulje oštetiti lateks i kondom neće biti efikasan. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

3. Koristiti pogrešna seksualna pomagala

Za igrice u krevetu najbolje je koristiti pomagala napravljena specifično za korišćenje tokom seksa. Lekari hitne službe neretko vide slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim delovima zbog korišćenja neprimerenih predmeta, pa čak i hrane tokom seksualnog odnosa.

4. Požurivati partnera da doživi vrhunac

Preveliko fokusiranje na postizanje vrhunca može da bude štetno jer će stvoriti napetost među partnerima. Ponekad do vrhunca neće doći i to je u redu. Ako partner(ka) ne može da doživi vrhunac, najbolji način da to promenite je da samostimulacija postane zajednička aktivnost. Na primer, možete da se ljubite ili gledate partnera dok se dira. Kada prihvatite da penetracija nije nužna za orgazam, više ćete uživati tokom seksa.

5. Pokušavati stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu uvek je dobrodošlo, ali nemojte preterivati. Ukoliko se upustite u egzibicionističke poze koje su previše za vas, mogli biste da se povredite, odnosno možete da nanesete povrede svojim intimnim organima, kako žene tako i muškarci. Zbog toga nove poze uvek isprobavajte polako i opušteno. Kada ih svladate, možete postati više energični, piše Zadovoljna.