Posle 15 godina braka - ŠOK! "Njegovo ponašanje počelo je da se menja. Onda sam primetila da dobija poruke od nekog muškarca"

Suprug joj se godinama predstavljao lažno i upravo je to ono što ju je naviše povredilo, više i od same prevare.

Ilustracija, foto: fizkes/Shutterstock
Ilustracija, foto: fizkes/Shutterstock
.

Britanka Kerolin Hobdej u emisiji ‘Steph’s Packed Lunch’ otvoreno je progovorila o vezi s bivšim suprugom. Naime, on joj je nakon 15 godina braka otkrio da je gej, dok je za svoju seksualnu orijentaciju znao od adolescencije.

Njihov brak bio je laž, a Kerolin je uglavnom sebe krivila za stvari koje nisu funkcionisale. Uprkos tome što joj je na kraju rekao da je homoseksualac, prevarena supruga priznaje da to uopšte nije slutila, piše Net.hr.

Upoznali su se 2000. godine na jednomkursu, a iste godine su se i venčali.

"Sve je bilo savršeno normalno, bili smo zaista srećni, bio je sjajan muškarac, zabavan, imali smo puno toga zajedničkog i sjajno smo se slagali. Bio je ostvarenje mojih snova", rekla je Britanka.

Ali, kako je vreme odmicalo, Kerolin je počela da primećuje da raste razdor između njih. Nedostajala joj je intimnost.

"Nisam shvatala da mi nešto nedostaje u braku i da nešto ne štima sve dok neko drugi nije ušao u moj život i to mi osvestio. Na kraju sam prevarila muža s tom osobom, zbog čega sam mislila da je kraj našeg braka u potpunosti moja krivica. Jako dugo sam nosila taj osećaj krivice”, priznala je.

Dolazile su mu poruke od muškarca

Uprkos aferi nastavila je da živi sa suprugom još šest godina, sve dok nije otkrila njegovu tajnu.

"Njegovo ponašanje počelo je da se menja. Shvatila sam da je nekoga upoznao i pomislila sam da je samo krenuo dalje. Onda sam primetila da dobija poruke od nekog muškarca i odlučila sam da ga pitam da mi objasni što se događa", rekla je Kerolin.

Uz bol je osetila i olakšanje jer je puno stvari u njihovom braku napokon postalo smisleno. Bila je tužna zbog njega jer je krio svoju seksualnost. "Ja sam mu bila druga supruga, pa je kroz to prolazio već neko vreme”, naglasila je.

Bol, tuga, empatija pa bes

Nena empatija se malo po malo pretvarala u bes.

"Osećala sam se kao da je naš zajednički život bio laž. Sve što sam znala bila je laž, sva ona ljubavna pisma i čestitke, svi lepi trenuci koje smo doživeli. Počela sam da preispitujem sve", objasnila je.

Na kraju se pomirila sa svojim osećanjima i ostala u prijateljskim odnosima s bivšim suprugom.

"Ne kažem da je bilo lako, neko vreme dok sam bila jako ljuta nismo komunicirali, ali to je zato što sam osećala kao da mi je život ukraden. Na kraju sam uzela u obzir sve njegove kvalitete pa sam morala da odaberem, jesam li tih 15 godina bacila u vetar ili sam nešto i dobila s njima", izjavila je.

I dalje ga voli, ali kao prijatelja

Uprkos svemu, njen bivši muž je još uvek bio osoba u koju se zaljubila. Shvatila je da ga i dalje voli, ali na potpuno drugačiji način. Prijateljstvo s njim značilo joj je više od bola i besa koje je osećala.

Objasnila je da je njen bivši muž 11 godina stariji od nje i da je krio seksualnost jer je odrastao 60-ih, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu homoseksualnost bila ilegalna do 1967.

Kerolin tvrdi da ju je celo iskustvo ojačalo za buduće veze. "Sada znam da imam onu unutrašnju snagu da preživim takve stvari. Čak i ako neko izda moje poverenje, sada znam da to mogu da prevaziđem", zaključila je.