Neke vam nikad ne bi pale na pamet: 12 ne tako običnih stvari koje uzbuđuju muškarce

Uvek postoje detalji koji vrlo direktno mogu da uzbudei muškarca, poput dubokog dekoltea ili zavodljivog donjeg veša, ali ima i onih manje očiglednih, pa čak i iznenađujućih stvari kojima ćete u očima svog partnera postati još poželjniji i privlačniji.

Za neke stvari nikad ne biste ni pomislili, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Za neke stvari nikad ne biste ni pomislili, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Mislite da točno znate kako ćete izludeti svog muškarca? Ipak, možda možete da preduzmete još nešto kako biste ovu zimu učinili još uzbudljivijom.

1. SPONTANO PONAŠANJE
Mladalački ležerni i spontani način ponašanja privlači sve muškarce. Vole da vide u vašim očima i pokretima bezbrižnost i opuštenost, kao i volju za malim "nepromišljenim" ludostima kakvim su skloni mladi. 

2. RANJIVOST
Možda zato što to u njima budi zaštitničke porive ili iz nekog drugog razloga, ali muškarci vole da osete žensku ranjivost. Žene s velikim poslovnim planovima i karijerom mogu zbog toga imati problema u vezi. Kad toliko vremena posvećujete poslu i naviknuti ste da stalno stvari preuzimate u svoje ruke i rešavate probleme, gubite nešto od privlačnosti u muškim očima. Muškarce generalno više privlače nežnost, toplina i ranjivost nego odlučnost, čvrstoća i samostalnost. Ako vi postanete alfa u vezi, vaš partner će nužno preuzeti ulogu bete: prepuštaće vama donošenje važnih odluka, inicijativu, glavnu reč... Vi ćete na neki način postati muško u kući, a to sigurno nije nešto što želite niti što je njemu privlačno.

3. SKLONOST POMAGANJU DRUGIMA
Idući put kad poželite malo akcije, možda bi bila dobra ideja da zajedno volontirate ili učestvujete u nekoj dobrotvornoj trci, akciji i slično. Istraživanje objavljeno 2016. godine u časopisu "British Journal of Psychology" pokazalo je da su osobe koje pomažu drugima privlačnije suprotnom polu, ali i da češće imaju seksualne odnose.

- Čini se da je kod ljudske vrste altruizam evoluirao, delom i zato što na neki način predstavlja naznaku drugih poželjnih kvaliteta koje osoba krije u sebi - objasnio je vođa studije dr Stiven Arnoki.

4. EMOCIONALNA BLISKOST
Iako ih to možda neće uzbuditi u početku veze, muškarci koji su već duže u braku u istraživanju koje je sproveo "WebMD", priznali su da jednostavno zajedničko provođenje vremena može da ih uzbudi zbog emocionalne bliskosti kojom su takve situacije nabijene. Tu se ubraja zajednička večera, gledanje filma na televiziji, čitanje knjige...

5. IGRA SKRIVAČA
Ovo možda i nije tako iznenađujuće s obzirom na to da je poznato da su muškarci izrazito vizuelna bića. Od svlačenja pre spavanja napravite igru skrivača, pokažite mu malo tela, a zatim se opet prekrijte. Ili se svucite, ali mu se nemojte otvoreno pokazati, nego se priljubite uz njega i golim telom se trljajte uz njega u raznim smerovima, tako da "ne vidi", ali da "oseti".

6. I STRAH DIŽE LIBIDO
Strah kao podizač libida? I te kako! Naučnici sa Univerziteta "British Columbia" sproveli su istraživanje u kojem su dve grupe muškaraca zamolili da stoje na dva različita mosta, od kojih je jedan bio vrlo čvrst i stabilan, a drugi jako dug, klimav i prilično visok. Zatim su im poslali prelepu ženu koja ih je zamolila da ispune upitnik za potrebe istraživanja.

Muškarci iz grupe koja je bila na "klimavom" mostu davali su smelije odgovore na njena pitanja. Osećaj straha od preteće opasnosti povezan je u mozgu sa seksualnim uzbuđenjem, što je možda razlog zašto su ti muškarci bili otvoreniji u odgovorima i hrabriji. U svakom slučaju, čini se da teskoba i strah mogu da budu vrlo efikasna predigra.

7. CRVENA BOJA
Za idući izlazak s partnerom razmislite o crvenoj haljini. Za potrebe istraživanja objavljenog u stručnom časopisu "Journal of Personality and Social Psychology" naučnici su zatražili od ispitanika da ocene slike žena koje nose odeću u različitim bojama.

Muškarci su, svi redom, ocenili žene obučene u crveno kao privlačnije, čak i kad je bila reč o istoj ženi samo obučenoj u haljinu druge boje.

Autori istraživanja pretpostavljaju da bi to moglo da bude kulturološki uslovljeno, jer crvena boja budi asocijacije na srca kojima sve vrvi na Dan zaljubljenih, ali i na bordele koji su obično bili osvetljeni crvenim svetlima. No, možda i biologija ima prste u tome: žene i ženke nekih drugih primata pre ovulacije pocrvene u licu, što privlači muškarce i mužjake u periodu njihove najveće plodnosti.

8. DUGE, LEPO OBLIKOVANE RUKE
Možda je vreme da odmorite bedra i zadnjicu, te da se fokusirate na učvršćivanje ruku. Naučnici sa Univerziteta "New South Wales" u Sidneju sproveli su istraživanje u kojem su muškarcima pokazivali videosnimke žena.

Muškarci su redom žene s dugim rukama ocenjivali najprivlačnijim, dok žene s dugim nogama, ali prosečno dugim ili ne naročito oblikovanim rukama nisu ni dospele na njihovu listu najprivlačnijih. Autori studije pretpostavljaju da je to zato što dugačke ruke ženu čine vitkijom, ukazuju na to da je izuzetno sposobna i lepa ili da je lepo grliti se s njomi.

9. USKLAĐEN DONJI VEŠ
Muškarci vole usklađen donji veš u boji i dizajnu, ali razlog nije to što su naročito zainteresovani za boje i tkanine, nego im to govori da je žena uložila novac i energiju u odeću koju niko drugi neće videti osim njih i to je ono što ih uzbuđuje.

Pa, idući put kad želite da rasplamsate maštu svog partnera, obucite zavodljiv grudnjak savršeno usklađen s gaćicama. Ukoliko želite da se dvostruko jače uzbudi, odaberite jarko crveni komplet.

10. ZAOBLJENI KUKOVI I BEDRA
Evo razloga da volite svoje telo takvo kakvo jeste (ako nemate manekenske androgene proporcije): većina muškaraca voli punija i zaobljenija bedra. Naučnici sa Univerziteta u Pitsburgu i Univerziteta u Kaliforniji tvrde da za to postoji evolucijsko objašnjenje: zaobljeni kukovi i bedra imaju više omega-3 masnih kiselina koje kod trudnice mogu iz krvotoka da pređu u placentu kako bi hranile detetov mozak.

11. MIRIS PITE OD BUNDEVE
Zaboravite na "Chanel No.5" jer je Centar za istraživanje mirisa i ukusa u Čikagu u nedavno sprovedenoj studiji otkrio da miris pite od bundeve pomešan s mirisom lavande povećava protok krvi u penisu mnogo više nego 23 druga ispitana mirisa. Razlog nisu uspeli da otkriju, ali zašto ne biste isprobali - napravite pitu od bundeve i poslužite je partneru uz svećicu s mirisom lavande i čekajte...

12. SMEH VODI DO SEKSA
Osmeh vredi više od hiljadu reči, ali glasan smeh mogao bi da vam donese i vruću igru u krevetu. Naime, prof. Marija Sofokles sa Univerziteta u Bazelu sprovela je istraživanje koje je pokazalo da muškarce podsvesno uzbuđuje ženski smeh, verovatno zato što ih podseća na zvukove koje možda čuju od žena tokom seksa, piše Živim.hr.