Ljubav i seks

10 činjenica o vezama koje bi svaka žena trebalo da zna

Društvo i okolina u kojoj živite često postavljaju pravila kojih ne bi trebalo uvek da se pridržavate. Ovo je usko povezano sa ljubavnim vezama. Žene često odrastaju u zabludi kako je prava ljubav romantična i uvek ima srećan kraj. Međutim, stvarnost je daleko od toga...

24.01.2021. - 16:00h
Dame, ovo bi trebalo da znate...
Dame, ovo bi trebalo da znate...foto: pink panda/Shutterstock

Svaka osoba je posebna na svoj način i ima različite potrebe, želje i verovanja i treba na osnovu njih da zasniva svoj život. Predstavljamo vam 10 stvarnih činjenica o vezama koje svaka žena mora da zna.

* Niko vas neće "spasiti" - Uprkos predivnim romatičnim komedijama gde se uvek nađe zgodan muškarac da pomogne dami u nevolji, u stvarnosti je ipak malo drugačije. Da, verovatno će vam tu i tamo neko pružiti podršku u najtežim trenucima, ali to nije ničija obaveza. Sami ste odgovorni za svoj život i sreću.
* Ni vi nećete nikoga "spasiti" - Svako pomalo poseduje u sebi tu osobinu da pokuša da pomogne nekome ko je u nevolji. I sigurno mislite da posedujete dovoljno znanja, mudrosti i sposobnosti da rešite svaki problem. Međutim, morate biti svesni da jedina osoba koja sebi u potpunosti može da pomogne jeste ona sama.
* Podrška i slaganje sa nečim su dve potpuno različite stvari - Često se desi da se koncepti slaganja i podrške stavljaju u isti “koš”. Ako se neko ne slaže sa vašim mišljenjem, to ne mora da znači da vas ta osoba ne podržava. Naprotiv, moguće je da neko ne deli ista načela i ne opravdava vaše postupke, a opet, da vam daje stopostotnu podršku.
* Nije sve ni u podršci - To što partner ne želi da uradi sve što zahtevate, ne znači da vas ne podržava. Takođe i vi morate da budete oprezni da ne ispunjavate sve njegove želje, jer ćete na taj način izgubiti sebe. Pronađite način da sebe i svoje potrebe stavite na prvo mesto. Bićete srećniji, ali i mnogo bolji prema svom partneru.
* Verujte u prvi utisak - Kada vam neko u startu pokaže kakav je, verujte mu. Često se desi da neko ko je u početku bio dobar, kasnije pokaže svoje pravo lice. Tada obično poričemo da je taj neko upravo takav i nadamo se da će se nekim čudom promeniti. Sledite svoj instinkt i, ako je vaš prvi utisak negativan, verujte mu.
* Prava ljubav zahteva prihvatanje - Svaka osoba ima svoj put, svoj sopstveni život. Ponekad, u potrazi za intimnom i ozbiljnom vezom, pronaći ćete osobu koja možda u tom trenutku ne deli iste želje i potrebe. Budite iskreni kako biste pronašli ono što vam je zaista potrebno. Prihvatanje, kako sopstvenih, tako i tuđih želja i potreba, omogućiće bolju komunikaciju i zdraviju vezu.
* Izazovi i prepreke nisu znak da je vreme za odlazak - U stvari, izazovi mogu da budu znak da je vreme da stvari postanu ozbiljnije. U svakoj vezi partneri dođu do tačke kada stvari počinju da se komplikuju. Ali, to ne znači da treba da dignete ruke od svega. Prihvatite probleme i pronađite način kako da ih zajedničkim snagama rešite. Ovo će vas još više zbližiti.
* Sreća počinje od vas - Ponekad problem nije u tome šta ta druga osoba ne radi za vas, već šta vi ne dajete. Konačni ishod svake veze upravo je obostrano ponašanje. Za vezu je potrebno dvoje. Nađite kompromis i trudite se da ona uspe.
* Da li se život svodi na onog "pravog" - Da li se život svodi na samo jednog, onog "pravog" ili postoji više osoba koje će uticati na vaš život? Ovo je individualno putovanje i svako za sebe bira ono što mu odgovara. Budite otvoreni i shvatićete šta je za vas najbolje.
* Ne postoji garancija na vezu - Muškarci su kao gosti u vašem životu – neki dođu i brzo odu dok neki mogu da se zadrže po nekoliko godina pa na kraju opet da odu. U svakom slučaju, to je nešto što ne možete da kontrolišete. Prihvatite da je život pun iznenađenja i preokreta i pokušajte da pronađete ravnotežu unatar konstantnog "haosa", piše minimagazin.info.