Vrhunski ili košer seks?

Seks radi zabave i zadovoljenja fizičkog nagona je sam sebi svrha. S druge strane, košer seks je putovanje, pri kom plamen seksualne privlačnosti i seksualno sjedinjenje u spavaćoj sobi vode do bliskosti i prisnosti u životu van spavaće sobe, piše u knjizi "Košer seks, recept za strast i prisnost", Šmjuela Boteča.

.

"Civilizovani ljudi, naime, ne mogu u potpunosti da zadovolje svoj seksualni nagon bez ljubavi. Nagon nije u celosti zadovoljen sve dok celo čovekovo biće ne stupi u vezu, kako umno, tako i fizički", piše u knjizi. Iz toga proizilazi da je seks, u najboljem slučaju, čin kapitulacije pri kojem dvoje ljudi dopušta da budu zaneseni obećanom zemljom prisnosti i zajedništva.

Svrha seksa, prema autoru knjige, je da sedini dva zasebna tela, tako da ih potpuno poveže u emocionalnom smislu. Kako bi bliže objasnio razliku između seksa i košer seksa autor je dao nekoliko poređenja.

Vrhunski seks u celosti se sastoji od kretanja. Košer seks se sastoji od kretanja koja izazivaju osećaje. Vrhunski seks ne ostavlja nikakv trag. Košer seks ne ostavlja nikakvu razdvojenost ili udaljenosti. Vrhunski seks dobija ocenu dok ste u krevetu s partnerom. Košer seks se ocenjuje prema razdoblju koje sledi posle njega kada ste fizički razdvojeni, ali trajno bliski. Vrhunski seks je isplaniran i proračunat čin. Košer seks je potpuno predavanje nagonima, otpuštanje svih kočnica pojedinca. Posle vrhunskog seksa zaspimo. Posle košer seksa padam jedno drugom u zagrljaj. Vrhunski seks je predstava, a košer seks je događaj. Vrhunski seks je kraj jednog druženja, a košer seks je početak odnosa.

Za autora ove neobične knjige i kovanice, košer seks je rešenje za savremenu dilemu seksa. Koliko god velika bila žudnja za njim, čežnja za prisnošću je još veća. Košer seks je vrsta seksa koja hrani tu potrebu jer on vodi do bliskosti. "To je strast nastala iz romantičnosti", navodi pisac knjige "Košer seks".