Koliko vremena treba muškarcu da se zaljubi, a koliko da izjavi ljubav? Velika je razlika...

Ponekad traje nekoliko nedelja, a ponekad čak i meseci, dok ne možemo da govorimo o zaljubljenosti. Posebno je ženama ta tema prilično stresna, jer svakom muškarcu je potrebno različito vreme da se zaista zaljubi. Često se u početku veze osećaji snažne požude zamene sa stvarnom ljubavi. Međutim, kada se ON zaista zaljubi?

Koliko je muškarcima potrebno vremena da se zaljube?, foto: Depositphotos/macniak
Koliko je muškarcima potrebno vremena da se zaljube?, foto: Depositphotos/macniak
.

Ljubav nakon nekoliko nedelja? Pa, ne baš...

Stručnjaci za veze tvrde da je i muškarcima i ženama zaista potrebno više vremena da se zaljube. Pošto su svaki čovek i svaka veza individualni, ne postoje uopšteni odgovor ili vremensko razdoblje kada se to dogodi. Međutim, stručnjaci tvrde da se u prvih nekoliko nedelja veze može govoriti o međusobnoj strasti i žudnji. Taj osećaj može brzo da se pojavi, dok za pravu zaljubljenost i pravu ljubav treba zaista upoznati partnera. A to je dugačak proces.

Ali, taj proces može a se ubrza: ljudi koji generalno pozitivno razmišljaju, mogu da se zaljube brže od pesimista. To se objašnjava time da pesimisti gledaju kritički na vezu i partnera, dok su optimisti brže spremni da vezi pruže priliku.

Muškarci se brže zaljubljuju, ali to kriju...

Istraživanje portala vouchercloud.com pokazalo je da se muškarci brže zaljubljuju od žena! A u njemu je učestvovalo 2.000 odraslih muškaraca i žena koji su bili u vezi najmanje godinu dana. Rezultati su pokazali da su se muškarci najviše zaljubljivali nakon tri meseca, dok su žene osetile ljubav nakon pet meseci.

Sledeće pitanje je bilo: Kad ste prvi put partneru izjavili ljubav? Tu se situacija znatno menja. Žene su prvi put "volim te" govorile nakon šest meseci, samo mesec dana nakon što su se zaljubile. Muškarcima je trebalo više vremena i hrabrosti da izgovore dve čarobne reči - čak devet meseci! To znači da muškarcima od zaljubljivanja do "volim te" treba čak pola godine...

Ipak, 13 posto ispitanih otkrilo je da još nisu partneru izjavili ljubav ni nakon više od godinu dana veze. Većina ispitanih kojima je partner prvi izjavio ljubav imali su problem s pritiskom uzvraćanja istih emocija... I baš zbog toga, trećina ispitanih je prizanala da su izjavili ljubav, ali da pritom to tada nisu mislili, prenosi miss7.