Da ste se opkladili, sigurno biste pogrešili: Jedan deo tela je NAJVAŽNIJI za mušku izdržljivost u krevetu i NE, NIJE polni organ!

Svako ima svoju teoriju šta je najvažnije za mušku izdržljivost u seksu, a jedno zanimljivo istraživanje baca sasvim novo svetlo na ovu temu.

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Kada bismo vas pitali koji je deo tela ključan za trajanje akcije u krevetu, verovatno bi se među odgovorima našli: polni organ, mozak, srce…

I svi bi pogrešili, bar tako tvrde istraživači sa Univerziteta u Kajzeriju, u Turskoj.

Naime, oni tvrde da je najvažniji stomak i to njegova veličina.

A onda sledi najinteresantniji deo: istraživanje u kojem je učestvovalo 200 muškaraca različitog uzrasta je pokazalo da su u seksu mnogi izdržljivije osobe sa malo većim stomakom, odnosno oni čiji je obim struka veći od 92 centimetra.

Da sve bude još zanimljivije, ispostavilo se da muškarci sa pivskim stomakom, daleko iza sebe ostavljaju pripadnike jačeg pola koji su u savršenoj fformi i sa ravnim stomakom.

Čak i ako ne verujete u ovo, cifre govore sasvim drugačije: malo punijim muškarcima je u proseku trebalo 7,3 minuta do orgazma, dok je kod mršavijih to vreme bilo samo 2,5 minuta, a ova grupa je imala i mnogo veće šanse za preranu ejakulaciju.

Objašnjenje je jednostavno – više masti u stomaku znači i da muškarci mogu da imaju i viši nivo estradiola, ženskog seks hormona koji usporava dolazak vrhunca.

Izvor: Objektiv, queerty.com