Ljubav i seks

Poza 69: Pet načina da bude još bolja i uzbudljivija!

Mnogi parovi obožavaju ovu Kamasutra pozu jer omogućava da oboje pružaju i primaju stimulaciju istovremeno. Ako ste i vi među njima, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da je učinite još uzbudljivijom!

26.12.2020. - 18:30h
Za još više zadovoljstva...
Za još više zadovoljstva...foto: Depositphotos/vadimphoto1@gmail.com

1. Zabavite se
Tu pozu nemojte da doživljavate kao obavezu da oboje doživite orgazam u istom trenutku. Ne živimo u filmskom svetu i nemojte to očekivati, uostalom kad biste radili na tom cilju, seks bi postao previše racionalan i mehanički. Naprotiv, on mora da bude strastven, pun improvizacija i totalno opušten. Dakle, prvo pravilo poze 69 je: dobro se zabavljajte!

2. Upotrebite i ruke
Osim jezika i usana, koristite i prste kako biste sebi i partneru povećali užitak. Istražujte njegove erogene zone, mazite njegove testise i perinej te podstaknite i njega da vas dodiruje: na primer, dok vas oralno zadovoljava, može prstima da stimuliše G tačku.

3. Uključite u igru i vibrator
Kako biste ovu pozu pretvorili u nešto novo, možete da zatražite partnera da vas stimuliše pomoću vibratora, a ne samo jezikom. Na taj način osećaj će biti intenzivniji i orgazam snažniji.

4. Igrajte se
Nemojte dozoliti da ova poza postane nešto monotono. Menjate položaje tako da malo budete ispod njega, a malo i iznad njega, tako da malo usporite stimulisanje pa potom ubrzate, dovedite ga skoro do vrhunca, a onda stanite... Ukratko, istražujte i igrajte se jedno s drugim.

5. Nemojte biti usredsređeni samo na orgazam
Ono što pozu 69 čini jedinstvenom jeste to što seks može da traje koliko god želite. To nije takmičenje ko će kome priuštiti veći užitak ili omogućiti da pre doživi orgazam. Stoga nemojte previše da razmišljate o orgazmu: videćete da će užitak biti veći i da će orgazam posle ostaviti još veći utisak, piše Živim.hr.