Pa zar i to? Žene koje rade ovo tokom seksa sklonije su prevari!

Varali ste u prošlosti i pitate se jeste li tome skloniji u budućnosti? Prema jednoj studiji, postoji jedna stvar koja bi mogla da ukaže da li ste na tom putu...

Pa zar i to?, foto: Depositphotos/VitalikRadko
Pa zar i to?, foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

Istraživanje objavljeno u časopisu "Archives of Sexual Behaviour", proučavalo je 138 žena i 121 muškarca u heteroseksualnim vezama. Postavljeno pitanje odnosilo se na orgazam i varanje.

Intenzitet i učestalost ženskih orgazama malo su uticali na to jesu li žene pre varale ili će verovatno varati u budućnosti. Pokazalo se da što je više vrhunaca žena lažirala, tim je bila veća verovatnoća da je već varala odnosno da će opet varati u budućnosti.

Stručnjak za seks dr Tami Nelson otkrila je da je neverovatnih 80 posto žena priznalo da lažira vrhunac.

Zašto žene glume?

Prethodne studije pokazale su da se žene, koje lažiraju orgazam, osećaju nezadovoljno seksom sa svojim partnerom ili partnerima, ili su pak nesposobne da saopšte i iskreno priznaju šta zapravo žele tokom seksa. Upravo to objašnjava potrebu neprestanog lažiranja vrhunca i varanja.

Posledica laganja o doživljenim orgazmima je ta da žena verovatno neće ni u budućnosti doživeti orgazam jer će njihovi partneri živeti u uverenju da je ono što su radili, upravo ono što dovodi do orgazma. Većina muškaraca ne shvata da žena prvo mora da se oseti sigurno, prijatno, intimno i u dodiru sa svojom senzualnošću pre nego što bude spremna za genitalnu stimulaciju.

Možda se boji da kaže da joj treba više vremena. Možda se boji da pokaže svoje stvarne osećaje ako ne odgovaraju slikama onoga što bi trebalo da se dogodi u krevetu. A možda se boji da će povrediti partnerove osećaje govoreći mu da je ono što rade ne uzbuđuje. Ova situacija je posebno izazovna ako ne poznaje svoje telo dovoljno dobro da bi predložila drugu mogućnost ili ako je njeno prošlo iskustvo takvo da njen partner nije bio otvoren za razgovor, piše Živim.hr.