Ljubav i seks

Posustati ili odustati, pitanje je sad: 5 razloga vrednih pomirenja s bivšim!

"Bivši je bivši s razlogom" - rečenica je s puno istine, ali nekad taj razlog može da se reši i veza može da se obnovi. Ako vam bivši partner jako nedostaje i smatrate da ste prekinuli zbog jednog od sledećih pet razloga, pomirenje je vredno pokušaja.

28.11.2020. - 16:00h
Posustati ili odustati, pitanje je sad!
Posustati ili odustati, pitanje je sad!foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

1. Niste se sreli u pravo vreme
Za opstanak ljubavne veze važno je da se partneri sretnu u pravo vreme. Možda jedno od njih ima nerazrešene probleme, možda su mu se dogodile velike životne promene poput selidbe ili novog posla ili jednostavno mora još da se iživi, odnosno da pronađe sebe.

Postoje slučajevi kada je muškarac nakon dva meseca veze otišao bez ijedne reči, a onda se posle godinu dana vratio spreman da se sto posto posveti toj vezi nakon čega se par venčao i dobio decu. No, treba znati da za takve promene treba vremena jer se one ne događaju preko noći.

2. Niste bili emocionalno spremni da se vežete
Možda zvuči kao kliše, ali nakon što prekinete ljubavnu vezu treba da prođe neko vreme da biste bili spremni za novu i da biste se "izlečili" od ljubavi koja je doživela neuspeh, te krenuli ispočetka. Nekad možete misliti da ste spremni za novu vezu te nakon nekog vremena shvatiti da ste i dalje emocionalno vezani za bivšeg čak i ako je on ispao vrlo nekorektan prema vama, a muškarac pred vama je sjajan.

3. Prekid vam je dao novu perspektivu
Kada ste u ljubavnoj vezi ponekad je teško objektivno gledati na nju, ali zato je lakše objektivno sagledati sve što se u njoj događalo kada je prekinite. Na primer, može vam jako nedostajati sve ono lepo što je partner unosio u vaš život. Ako ste probali da izlazite s drugim ljudima i pritom shvatili da vam je najlepše bilo s bivšim, to je očigledan znak da bi trebalo da pokušate da se pomirite.

4. Prioriteti vam nisu bili složeni
Postoje želje i postoje potrebe. Potrebe su stvari bez kojih ne možete da živite, a želje su ono što želite. Možda ste pomešali ono što želite – zgodnog frajera, puno novca, zabavan život – s onim što vam je potrebno – neko ko će vas podupirati emotivno i finansijski, brinuti se za vas i razumeti – što znači da vam prioriteti nisu bili složeni.

Ako se vaše stanje svesti razvilo u tom smislu i ako vas je bivši činio srećnom, veza bi mogla biti vredna pomirenja.

5. Imali ste "stroge" životne planove
Život ne možete uvek da planirate bez obzira koliko to želite. To, između ostalog, znači da ne možete da planirate kada biste želeli da vas neko zaprosi, da se venčate i imate decu. Možda vaš "strogi" životni plan nije u tom trenutku odgovarao vašem partneru pa ste odlučili da pronađete nekog novog.

Međutim, shvatili ste da niko nije poput vašeg bivšeg i počinjete da verujete da ste ostavili muškarca koji bi mogao da bude onaj pravi.

Ako ste imali super vezu i shvatili da ste možda bili nerazumni oko nekih pitanja, razmislite o tome da li oboje želite isto i da li možete da počnete ispočetka, piše zadovoljna.hr.