Bez greške: 7 seksi saveta za nezaboravan orgazam!

Uz ove trikove seks više nikad neće biti dosadan!

Uz ove trikove seks više nikad neće biti dosadan!, foto: Depositphotos/luckybusiness
Uz ove trikove seks više nikad neće biti dosadan!, foto: Depositphotos/luckybusiness
.

U poređenju s muškarcima, žene su malo komplikovanije kad je u pitanju seks. Moraju da budu raspoložene i potrebno im je malo više stimulacije da bi došle do seksualnog vrhunca.

Ženama se često po glavi vrti hiljadu misli i to ih zapravo sprečava da dožive orgazam, otkrivaju seksolozi. S druge strane, muškarci su po tom pitanju vrlo jednostavni i uglavnom nemaju tih problema.

Ipak, uz samo malo vežbe i određenih seksi trikova, orgazmi mogu da postanu redovan deo seksualnog života. U nastavku saznajte kako!

Uvedite igračke i alate

Ako ste već dugo u vezi s jednim partnerom, onda vaša seks rutina može da postane dosadna i to je prilično uobičajeno među parovima koju su zajedno godinama. Upravo zbog toga, na odnosu treba raditi i povremeno ga malo začiniti. Kad je u pitanju seks, treba biti maštovit i u igru uvesti određena 'pomagala'.

Kod žena je vrlo bitna predigra koja će doneti uzbuđenje i povećati šanse za postizanje orgazma. Da biste skrenuli pažnju sa svih misli koje vam prolaze kroz glavu i u potpunosti ostali fokusirani na partnera i doživljaje koje vam pruža, seksi igračke i alati mogu biti od velike koristi. Kako otkrivaju seks stručnjaci, lubrikanti su takođe vrlo korisna stvar, bez obzira na godine.

Vežbajte

Sigurno ste već čuli za Kegelove vežbe i sve prednosti njihovog izvođenja. Osim što su izuzetno korisne za jačanje karličnih mišića, ove vežbe mogu vam omogućiti i lakše postizanje orgazma, stoga ih uvedite u svoju svakodnevnu rutinu. Možete ih izvoditi bilo kada i bilo gde, niko neće znati.

Neka bude vruće

Temperatura se često zanemaruje, a važna je varijabla u postizanju najjačih orgazama, otkrivaju stručnjaci. Jedna holandska studija pokazala je da žene imaju čak 30 posto veće šanse za postizanje orgazma ako su im stopala topla. Možda zvuči čudno, ali čarape na stopalima tokom seksa zapravo mogu biti od izuzetne koristi.

Povezanost

Kad je u pitanju seksualno zadovoljstvo, kod žena vrlo bitnu ulogu ima i ono mentalno. Ljudi koji kažu da je mozak najvažniji organ kod seksa prilično su u pravu. Važno je utišati sve one misli koje nam se vrte po glavi u trenucima kad smo intimni s partnerom. Emocionalna povezanost ima veliku ulogu kod postizanja orgazma. Snažna veza s partnerom jača kvalitet seksa i orgazme, kažu seksolozi. Žena treba da oseća da je partner poštuje, prihvata i želi.

Podstaknite senzualnost

Pre nego se 'bacite na posao', pobrinite se da atmosfera u spavaćoj sobi bude spremna za vođenje ljubavi. Pustite senzualnu muziku, pripremite čaše vina, zapalite mirisne sveće... Svi ti detalji mogu i te kako da doprinesu poboljšanju celokupnog seksualnog iskustva. Možete da uživate i u vrućoj masaži ili pak oralnom seksu pre nego pređete na konkretne stvari.

Budite samouvereni

Čak i ako nemate puno iskustva kad je u pitanju seks, nemojte se bojati da pokažete partneru svoju seksualnost. Ako je potrebno, pretvarajte se da znate šta radite u krevetu, savetuju stručnjaci. Samopouzdanost je seksi i podstaći će uzbuđenje kod partnera. U seksu je sve stvar istraživanja i eksperimentisanja.

Erogene zone

Mnogo je erogenih zona na telu žene i muškarca koje su nepravedno zanemarene. Na primer, pravilnom stimulacijom ženskih bradavica može se podstaći orgazam. Istražujte svoje telo i dozvolite partneru da ga istraži kako biste pronašli ona područja na kojima ste najosetljiviji. Uz kombinaciju ljubljenja, igranja bradavicama i diranja klitorisa i s pravom osobom, svakako, prilično brzo biste mogli da ostvarite seksualni vrhunac, piše žena.hr.