OSAM tajni o muškarcima i seksu

Pripremite se za iznenađenje - a onda iskoristite nove informacije da sebi i njemu priuštite vrhunsko seksualno zadovoljstvo!

foto: Depositphotos/foremniakowski
foto: Depositphotos/foremniakowski
.

Bez obzira na to koliko ste vešti u krevetu, uvek postoje neki novi aspekti muškog bića koje tek treba otkriti. Žene nisu dovoljno svesne koliko je seksualni život muškaraca multidimenzionalan. Zato neke iznenađujuće stvari mogu da prođu neprimećeno. A to ne želimo!

Otkrivamo vam najintimnije muške tajne i razmišljanja o seksu. Rezultat? Otkrića koja će vam pomoći da razumete svog dragog.

1. Niste jedine koje lažiraju orgazam

S vremena na vreme i muškarcima se dogodi da ne mogu da dožive vrhunac. To im se događa iz istih razloga kao i ženama - umorni su, pod stresom... Zato i oni ponekad odglume orgazam. Tri odvojena istraživanja potvrdila su da 11 do 19 posto muškaraca glumi orgazam. Srećom, ako vam se to i dogodi, nije ništa strašno, a verovatno nećete ni primetiti, posebno ako koristite kondom. No, ako posumnjate da vaš dragi redovno lažira orgazme, možda je u pitanju neki ozbiljniji problem pa ga posavetujte da o tome razgovara s vama ili nekom stručnom osobom.

2. Oni žele da vi preuzmete kormilo u krevetu

Ne kažemo da treba da uzmete u ruke bič i lisice. Jednostavno ponekad preuzmite inicijativu. Muškarci su stalno pod pritiskom da moraju da se dokažu, od zavođenja do zadovoljavanja u krevetu. Pasivna uloga omogućava im da se potpuno usredsrede na uživanje.

3. Ponekad bi se radije bavili kompjuterom nego vama

Možda se osećate grozno kada vaš dragi radije igra igrice nego se druži s vama, ali nije u pitanju ništa neobično. Treba da znate da nije u pitanju ništa lično, već fiziološki mehanizam. Dok pokušavaju da pobede u igrici, raste im nivo testosterona - zato žele da nastave da igraju ne dozvoljavajući da im bilo šta skrene pažnju pa čak ni gola devojka.

4. Svoju muškost mere u dva vida

Iako se muškarci često šale kako bi želeli da im je veći, jedno istraživanje otkrilo je da 88 posto muškaraca smatra da je njihov penis prosečan ili velik. Pa, ako su zadovoljni veličinom, čemu toliko priče o povećanju penisa? Izgleda da neki muškarci nisu sigurni da li im je i u erekciji dovoljno velik. Oni znaju kakav je kada je opušten u poređenju s drugim opuštenim penisima jer ih viđaju u toaletima, ali jedini penisi u erekciji koje heteroseksualno orijentisani muškarci viđaju su oni ogromni u porno filmovima.

5. Ne misle da imate čudan ukus tamo dole

Brojne devojke misle da ako muškarac okleva da se spusti dole, razlog mora da bude u tome što mu kod njihove V zone nešto smeta. Ali razlog tome može da bude to što vi delujete suzdržano, pa on misli da radi nešto što ne treba ili da jednostavno to ne želite. Zato se, kada se vaš dragi uputi dole, skoncentrišite na dodire, a ne sopstvenu paranoju. Ako mu pokažete da uživate u tome što radi, to će mu pomoći da se opusti, što će, s druge strane, i vama pomoći da se opustite.

6. Neki muškarci uzimaju lekove da bi održali erekciju

Istraživanja na Univerzitetu u Čikagu otkrila su da jedan od 20 studenata uzima lekove protiv erektilne disfunkcije i to bez recepta. Većinom ih nabavljaju ilegalno, preko prijatelja ili interneta. Dok neki to rade zbog problema u održavanju erekcije, većina jednostavno voli taj osećaj kada im je penis satima krut.

7. Oni vole da se ljube

Muškarci vole da se ljube jednako koliko i žene. Jedna Cosmo anketa otkrila je da 64 posto muškaraca žudi za više poljubaca. Međutim, često ne razmišljaju o stilu ljubljenja. Oni pretpostavljaju da ako je njima uzbudljivo, mora biti i njihovim partnerkama. Na sreću, ovako ležeran stav olakšava vama da ga naučite šta treba da radi. Nežno ga uhvatite za glavu, recite mu da stane i da se na trenutak prepusti vašim poljupcima. Tako će, bilo da želite lagane i nežne ili strastvene poljupce, znati šta mu je činiti.

8. Žude za povratnom informacijom

Jeste li ikada bile s muškarcem koji je sjajan u krevetu, osim što vam je, recimo, previše stenjao na uho ili pregrubo stiskao grudi? Čak i seksualno talentovanim muškarcima ponekad treba dati smernice. I, što je još važnije, oni sami to žele. Muškarci zaista žele da zadovolje svoje partnerke. Kada im nešto upali kod jedne žene, oni to ponavljaju i s drugim - čak i ako njih uzbuđuju potpuno drugačije stvari. Napravite sebi uslugu i recite mu šta vam odgovara, a šta ne. Tako otvarate komunikaciju i pokazujete mu da želite da i on vama ponudi više opcija, piše Cosmopolitan.hr.