Za najveći užitak: Pet pravila za masažu erogenih zona!

Ukoliko želite svom partneru nesebično i s ljubavlju da pružite zadovoljstvo, priuštite mu savršenu masažu kojom ćete otkriti nova osetljiva područja i pripremiti se za vođenje ljubavi. Iako za masažu treba izdvojiti malo više vremena, kako bi se u njoj u potpunosti uživalo, svaka sekunda prepuštanja biće vredna.

Neka užitak bude potpun!, foto: Depositphotos/HayDmitriy
Neka užitak bude potpun!, foto: Depositphotos/HayDmitriy
.

1. Neka soba bude topla i prijatna, uz prigušeno osvetljenje, nežnu muziku i mirisne sveće stvorite umirujuće okruženje. Neka vaš partner legne na veliki peškir na krevetu ili podu s tepihom.

Za masažu uvek koristite ulje dobrog kvaliteta (biljno ulje) kao što je na primer bademovo. Kapnite ulje na jedan dlan, protrljajte ruke, a potom širokim zahvatima nežno i postupno mažite svaki deo partnerovog tela.

2. Iako je primamljivo imati golo, pohotno telo pod prstima, barem na početku izbegavajte seksualno najosetljivija područja. Cilj je opušteno postizati uzbuđenje, nadražujući erogene zone samo kad strast vašega partnera počne da raste. Počnite s ramenima i leđima, potom pređite na zadnjicu i zadnji deo nogu. Nakon toga, neka se vaš parner okrene pa mu masirajte ruke, grudi, stomak i prednji deo nogu.

3. Masažu počnite blagim dodirom. Ruke prilagođavajte obliku partnerovog tela i polako pojačavajte pritisak. Pre nego što pređete na sledeći deo tela, ublažite pritisak. Neka vas partner vodi kroz masažu i govori vam šta želi. Jačinu pritiska menjajte prema njegovom zahtevu.

4. Čak i kada dodajete ulje, držite jednu ruku na partneru. Ulje jednostavno izlijte preko ruke koja je u dodiru s partnerom, a drugom ga utrljajte u njegovo ili njeno telo. Mesnata područja stiskajte ili mesite, naročito onde gde osećate napetost, na primer napete mišiće. Ipak, nemojte biti previše grubi jer je svrha masaže opuštanje i uzbuđivanje.

5. Da biste masaži dodali čar, stavite ulje za masiranje u malu posudu i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja za aromaterapiju. Ta ulja su visoke koncentracije i ne valja ih koristiti sama niti primenjivati na najosetljivijim delovima tela. Ulja od lavande i geranijuma imaju umirujući efekat, mažuran opušta umorne mišiće, a ulje od sandalovine opušta i ima svojstva afrodizijaka, piše Zadovoljna.